Ekonomija

Situacija se smirila: Lufthansa planira zaposliti 20.000 novih radnika

Za vrijeme pandemije koronavirusa njemačka avio kompanija Lufthansa je otpustila 30.000 ljudi. No zračni promet se sada oporavlja. Stoga, Lufthansa ponovo traži uposlenike raznih profila, javlja Deutsche Welle.

Oporavak u zrakoplovnoj branši se nastavlja. Njemačka kompanija i njena podružnica Eurowings planiraju do kraja 2023. zaposliti 20.000 novih radnika.

“Jasno pokazujemo da Lufthansa s puno ambicija gleda u budućnost”, rekao je direktor ljudskih resursa Lufthanse Michael Niggemann na početku kampanje. Ovom kampanjom Lufthansa traži novo osoblje.

A izvršni direktor koncerna Carsten Spohr nedavno je rekao i da su planirane milijarde investicija u nove avione, opremu i IT.

Tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa ova kompanija je otpustila 30.000 ljudi. Njemačka država je od stečaja morala spasiti milijardama eura. Taj novac je vraćen, a Lufthansa trenutno zapošljava oko 108.000 ljudi, u usporedbi sa 137.500 prije pandemije.

Biznis s poslovnim putovanjima, a posebno odlascima na odmor, ponovo se primjetno oporavlja. To je tokom ljeta pokazao i haos s prtljagom u njemačkim aerodromima. Na kraju je došlo zbog nedostatka osoblja. Te ponekad haotične scene, koje su se brzo širile medijima i društvenim mrežama, bile su razlog za žestoku kritiku na račun ove kompanije.

Podsjetimo, aviokompanija je saopćila u septembru da je otkazala oko 800 letova u svojim glavnim bazama u Frankfurtu i Minhenu, što je uticalo na 130.000 putnika, i saopćila da se trudi da smanji uticaj štrajka na minimum.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare