Region

Sjećate li se žene iz pošte za koju se mislilo da je zaražena: Ovo je njena ispovijest

Nedavno je u medijima “pukla” vijest o zaraženoj ženi koja je ušetala u poštu u zagrebačkom Zapruđu, nešto faksirala te poručila radnicama da ima koronu pa da sve dezinficiraju.

Međutim, čini se da je nastao nesporazum jer ta žena nije zaražena, a cijelu priču je pročitala u medijima. Ipak, dio o njezinom faksiranju i odlasku u poštu je tačan.

Rekla sam ženi u pošti da ne dira sebe jer je osoba čiji su papiri zaražena…

Kako bi javnosti pokazala šta se dogodilo tog dana za RTL je ispričala kako je priča zapravo tekla. Zbog zaštite identiteta žena je htjela ostati anonimna, a želi još, kako kaže, i da se ne sazna ko je njen zaraženi komšija čije je dokumente zapravo faksirala.

“Došla sam u poštu da predam te papire, doznake od komšije i nisam mislila ništa ni reći, ali kad sam došla tamo i dok su one to fotokopirale i jedna i druga, onda sam vidjela da se službenica dira po licu i to i zato sam išla reći da su komšije pozitivne, da ipak za sigurnost dezinficiraju ruke.

Nakon nekoliko sati na portalima sam pročitala da je u poštu u Zapruđu ušla zaražena žena i trebalo mi je vremena da shvatim da pišu o meni. Znači, pričale smo normalno i znala je o čemu se radi, ne znam kako je na kraju sve to izokrenuto”, ispričala je žena za RTL.

Komšijama nosi namirnice

Policija je srećom brzo riješila problem i pošta je u četvrtak radila normalno. Ona je jutros zaraženim komšijama odnijela namirnice. Kaže da stavi rukavice i masku te im ostavi šta trebaju pred vratima i makne se na stepenice. Oni zatim to preuzmu isto s maskom i rukavicama te nemaju nikakav kontakt, objašnjava žena.

Nažalost, u pošti u Zapruđu došlo je do pokvarenog telefona, ali srećom stvar je riješena. A ova gospođa iz pošte kaže, i dalje će pomagati komšijama, što je na kraju krajeva i najvažnije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare