Svijet

Skandal: Seks afera u uredu bivšeg premijera. Uhodio pa ucjenjivao ljubavnike, sad mora u zatvor

U gluhim noćnim satima u palači talijanskog parlamenta, od decembra 2016. do 19. januara 2017. odvijala se vruća afera. Gilberto Rizzo, bivši operater palače, prikriveno je snimao noćnu ljubavnu vezu između dvoje kolega, a potom je snimku koristio za ucjenjivanje.

Za snimanje tajnih noćnih susreta dvojice ljubavnika, u prostorijama centrale talijanskog Predsjedništva Vijeća ministra palače Chigi, Rizzo (53) je osuđen na godinu dana i tri mjeseca zatvora, prenio je talijanski dnevni list La Repubblica.

Sutkinja Maria Giovanna Brunetti optuženom nije priznala obranu jer su se prijave ”odvile na institucionalnom mjestu od primarne važnosti. Rizzo je na sudu rekao da je par ugrozio učinkovitost premijerove telefonske službe. Brunetti se nije složila s Rizzovim tvrdnjama. Isprekidana priroda rada tokom noćne smjene ostavlja prostor za ”aktivnosti koje nisu striktno povezane s profesionalnom ulogom i osobne su prirode”, rekla je.

PROČITAJTE  Jezive najave proruskih separatista: Objavili šta čeka strane borce u Ukrajini

Tužitelji su rekli da je Rizzo napravio ”pornografsku” snimku u noćnoj smjeni u decembru 2016. u periodu dok se Matteo Renzi spremao predati vlast Paolu Gentiloniju.

Rizzo je snimio dvojicu kolega koji su radili s njime u noćnoj smjeni na mjestu gdje se razvrstavaju telefonski pozivi rezervirani za premijera. Ranije se već bio posvađao s njima oko smjena i prekovremenih sati.

Nakon snimke odlučio je slati ucjenjivačke poruke ljubavnom paru. U prvoj poruci poslanoj na oba mobitela para koji je te večeri 21. januara zajedno radio noćnu smjenu pisalo je: ”Uživajte u večeri, vaš partner još uvijek ne zna za vašu aferu”.

U drugoj poruci poslanoj nekoliko dana kasnije, 25. januara, jedan od dvojice je primio poruku:

PROČITAJTE  Ponovo eruptirao vulkan Etna: Izbacuje lavu niz kratere na istočnoj obali Sicilije

“Ako ne želite da dokumentacija vaših susreta stigne do vašeg partnera, mičite se iz ovog ureda.”

Četiri dana kasnije poslan je CD s audiosnimkom u zatvorenoj omotnici. Kako je pristizalo sve više SMS poruka, par se povjerio svom nadređenom. U centrali palače pokrenuta je istraga i nisu pronađene greške. U međuvremenu prijetnje porukama postale su sve upornije i jedan od dvojice ljubavnika napustio je posao. Međutim, istraga se nastavila pretragom domova svih operatera centra i tada se pronašla audio datoteka u Rizzovoj kući.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare