Sport

Skandal u reprezentaciji Francuske: Mbappe je bio toliko bijesan na Girouda da je htio upasti na presicu

Sutra u 21:00 utakmicom između Turske i Italije počinje dugo očekivano Europsko prvenstvo u nogometu.

Prvi favorit za osvajanje ovog Eura je sasvim sigurno reprezentacija Francuske koja zaista ima strašan sastav ispunjem zvijezdama i trenutno ponajboljim igračima svijeta.

Osim toga, Francuzi i igraju odlično. Mečevi protiv Bugarske i Welsa i lagane pobjede samo su dodatno potvrdile status favorita pred početak prvenstva.

Ipak, nije sve med i mlijeko u Francuskoj reprezentaciji. Naime, loša vijest je da se Benzema povrijedio, ali napadač Reala će biti spreman za izazove na Euru.

No, ono što je zabrinulu francusku javnost je skandal vezan za Girouda i Mbappea. Naime, upravo je Giroud zamijenio Benzemu na poluvremenu meča sa Bugarskom. Francuski L’Equipe otkriva da je Giroud nakon meča izjavio: “Određeni pojedinci nisu mi dovoljno često dodavali loptu”, na što se prozvanim osjetio Mbappe.

PROČITAJTE  Zbog Ronaldovog odbijanja se osjećao malim, a sad ga je nadigrao i pobijedio na Euru

On je čitavo drugo poluvrijeme tvorio napadački par Francuske s Giroudom te je ovo osjetio kao prozivku i napad na sebe. L’Equipe piše kako je Mbappe bio toliko bijesan da je želio upasti na konferenciju za medije i odgovoriti Giroudu.

Kako će se ovaj sukob odraziti na atmosferu u svlačionici Francuske i koliko će utjecati na rezultate, ostaje da vidimo. No, jedno je sigurno, Francuzi su, barem po igračkom kadru, trenutno najjača reprezentacija Evrope.Povezani postovi: