Region

Skandalozni Vulin o Kosovu: Ne trebaju nam ruski dobrovoljci. Dovoljni su Srbi, ako ikad odlučimo da to uradimo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentirao je na TV B92 stanje na Kosovu i iznio niz skandaloznih stavova.

“Zabrinut sam. Kurti je kukavica i devastiran porazom na lokalnim izborima. On misli da su ga šiptari kaznili što nije dovoljan ratoboran. Ne razumije da ni oni ne žele da se srpske i šiptarske glave kotrljaju ulicom”, naglasio je Vulin i dodao da građani uvijek mogu da računaju na MUP.

Prokomentarisao je i ruske dobrovoljce i slanje na Kosovo.

“Nama ne trebaju ruski dobrovoljci. Dovoljni su Srbi, ako ikad odlučimo da to uradimo”, odgovorio je Vulin.

“Šiptari nikada nisu dobili rat protiv Srbije i zato im treba NATO. Učinit ćemo sve da očuvamo mir. Nemamo dječije glave na bacanje”, dodao je on.

Rekao je da i Đilas, i Jeremić, i Kurti rade iste stvari.

“Kurtiju je lakše. A kad vam Srbi tako nešto kažu, onda se zapitate”, izjasnio se Vulin, a na pitanje o Đilasu i njegovoj tvrdnji da “kriminalci na sjeveru Kosova učestvuju na izborima”, ministar je rekao da se “svoja zemlja ne pljuje i ne vriheđa”.

“Ne ideš da pljuješ predsjednika Srbije koji ima veću podršku nego što ćeš ti ikada imati. Takvi se preziru, pljuju i odbace. Pun je Hag takvih”, poručio je Vulin i dodao da je kriminal daleko zastupljeniji na jugu Kosova, nego na sheveru.

“Srbi na sjeveru i jugu Kosova su čestiti ljudi. Da nije Srbije i njene pomoći, ne bi imali hljeba da jedu. Jel su oni kriminalci? Što preživljavaju od Srbije? Pa gdje su im te pare od kriminala?”, kazao je Aleksandar Vulin.

Na pitanje šta Đilas očekuje od Escobara, Vulin kaže da očekuju da se Vučiću zabrani bavljenje politikom, a onda da se ide na izbore.

“Traže i zahtijevaju da uvede sankcije Vučiću i da mu se zabrani da se bavi politikom”, ponovio je Vulin.

Dotakao se teme napada na Vučićevu porodicu.

“To se planski radi – ne možeš na njega, udari mu na dijete. Da ga pobijede na izborima ne mogu, jedino ako se sam povuče. I to oni hoće”, kazao je Vulin i dodao da se Vučić i njegova porodica planski kriminalizuju i dovode u vezu sa kriminalom.

“Njegova glava i njegovi članovi porodice su u opasnosti od trenutka kada se staje na put mafiji”, zaključio je Vulin.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare