Puni Gas

Škoda Octavia više nije najprodavaniji auto u Hrvatskoj. Na tronu je Fićo

Nakon dugo vremena promjena na ljestvici najprodavanijih modela, ali i nekoliko iznenađenja.

U ovu godinu smo ušli uz brojne promjene. Neki su automobili pojeftinili, nastavile su se akcije, a stiglo je i nekoliko noviteta. I da, Škoda Octavia više nije najveći miljenik hrvatskih kupaca.

Tokom januara u Hrvatskoj je prodano 2.915 novih automobila čime je nastavljen negativni trend iz prošle godine. Dovoljno je reći kako su Hrvati godinu ranije kupili 3.631 novi automobil, podaci su Promocije Plus.

Najprodavanija marka je Volkswagen sa 649 prodanih primjeraka i udjelom od čak 22.3%. Slijedi Škoda na drugom mjestu s 372 prodanih primjeraka (udio 12.76%) te treći Fiat s 246 prodanih vozila. Zvuči nevjerojatno, ali Fiatovi modeli su stari više od deset godina, a sada s hibridnom tehnologijom proživljavaju drugu mladost.

PROČITAJTE  'Da sam mogao, likvidirao bih Jarnija': Srbijanski reprezentativac o čuvenom okršaju sa Maksimira

Četvrto mjesto dijele Dacia i Peugeot s po 128 novoregistriranih automobila, a dalje slijedi Suzuki sa 124 primjeraka. Vjerovali ili ne na sedmom mjestu je premium marka, BMW, s čak 119 prodanih primjeraka. Primjera radi, Audi je prodao 84, a Mercedes 69 primjeraka. Ostatak u top 10 čine Renault (116), Opel (115) i Seat (115). Prošlogodišnje iznenađenje, Porsche, nastavlja odlično i ove godine sa 18 prodanih primjeraka – Hrvati su gotovo svaki dan kupili jedan primjerak.

Gledano po modelima najveću prodaju je imao Fiat 500. Prodano je čak 152 primjerka. Drugoplasirana je Škoda Octavia sa 148 primjeraka, a treći Volkswagen T-Roc sa 131 prodanim primjerkom. Na četvrto mjesto je pao VW Golf s jednim primjerkom manje, a top 5 zaključuje Fiat panda s 93 prodana primjerka. Njemački auti prevladavaju u top 20, a mi ćemo samo spomenuti kako je prodano i 64 Passata, te 48 BMW-a serije 3.

PROČITAJTE  Hrvat koji je pretučen u Vitezu probudio se iz kome: Još je u binuli, ali sve raspoznaje...


Povezani postovi: