Vijesti

Škrijelj poslao jasnu poruku Sebiji Izetbegović i SDA

Nakon što je tijesnom većinom ponovo izabran za rektora Univerziteta u Sarajevu, Rifat Škrijel dao je zanimljivu izjavu.

Odmah na početku je poručio da se politika neće miješati u rad UNSA.

“Obećavam da se rektor nikada neće birati u Kliničkom centru, nego u sali Rektorata. Obznanjujem javno da se politika neće miješati u rad Univerziteta. Politika mi je u protekle godine nanosila samo zlo. Trpio sam strašne pritiske. Šest mjeseci inspektori Porezne uprave ne izlaze iz Rektorata”, kazao je Škrijelj.

On je ovdje indirektno prozvao Sebiju Izetbegović, čiji je favorit bio njegov protukandidat Šaćir Filandra, dekan Fakulteta političkih nauka.

Kazao je da nije više ni član SDA.

Zbog sprege politike i političkih organa nikada nije došlo do pravne integracije Univerziteta.

“Kada sam prošli put izabran za rektora, tada je glasao i tadašnji rektor. Danas su mene dekani Elektrotehničkog i Poljoprivrednog fakulteta pokušali spriječiti da glasam. Pojdinci su mislili da će politički porobiti UNSA, ali im to nije pošlo za rukom – kazao je Škrijelj

U svom izlaganju je predstavio i prioritete u budućem radu.

“Moja briga i prioriteti u radu biće stvaranje uslova, kako bismo imali što kvalitetnije studente. Radiću na decentralizaciji Univerziteta. Brinuću se da moji dekani ne budu ucjenjivani za platu. Tražićemo da se redefiniše rukovodstvo sindikata”, istakao je Škrijelj.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare