Politika

Skupština KS još uvijek raspravlja o dva antikoruptivna zakona. Konaković: Svi su za osim jedne stranke

Tijesna povezanost na mene i Dodika. Ne zunam zaštio bi ja bio tješnje bio povezan sa Dodikom ili Izetbegovićem. Aposlutna percepcija koja je nametnnta iz Sarajve, akao što ste mogli čuti da ste ruski čovjek. ulični karatk politike od čovjeka koji se predstavljao kao hrvatski

U Skupštini Kantona Sarajevo zastupnici još uvijek raspravljaju o dva antikoruptivna zakona.

Odugovlačenje raspreve o zakonima koje je inicirao Ured za borbu protiv korucpcije uglavnom je zasluga zastupnika SDA.

U suštini radi se o zakonima koji trebaju temeljitije regulirati prijavu imovine zastupnika i drugih javnih djelatnika.

Zanimljiv osvrt dao je i zastupnik Elmedin Konaković.

“Danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo dva zakona iz seta antikoruptivnih zakona. Dodatno se uređuje način prijavljivanja i provjere imovine nosilaca javnih funkcija, još su oštriji propisi, kazne veće. Usvajamo i Nacrt zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije.
Zakon kojim se napokon definiše i sankcioniše sukob interesa izabranih zvaničnika”, piše Konaković.

On ističe kako devet godina u Federaciji BiH ne postoji organ koji utvrđuje da li su izabrani zvaničnici u sukobu interesa.

“A naravno samim tim one koji jesu niko ne sankcioniše. Većina zastupnika podržava ove propise, samo iz jedne političke opcije ne glasaju za. To naravno nije iznenađenje. Uglavnom poručuju kako bi viši nivoi vlasti trebalo da donesu zakone, da sačekamo. Oni isti nivoi vlasti koji devet godina propise ne donose. Ne iznenađuje ni činjenica da su zbog ovih zakona veoma nervozni. Odgovorno tvrdim da je famozno pitanje “otkud pare za sve ove projekte?” direktno povezano sa uspjehom u borbi protiv korupcije koji se u Kantonu Sarajevo uspješno odvija zadnjih godina”, navodi Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare