Vijesti

Skupština KS: Sutra o Prijedlogu zakona o Kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija

Prijedlozi Zakona o Kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija i privatizaciju i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama Kantona Sarajevo bit će razmatrani sutra na sjednici Skupštine Kantona.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o visokom obrazovanju, zakona o komunalnoj policiji Kantona Sarajevo, o dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u „Službenim novinama Kantona Sarajevo”, o izmjenama i dopuni Zakona o turizmu, dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo te Nacrt zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Opća bolnica.

Zastupnici će raspravljati o Prijedlog programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2022. godinu, Prijedlog poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

Između ostalog, Također, bit će razmatrani izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2021. godinu Narodnog pozorišta, Sarajevskog ratnog teatra, MES – Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS, Sarajevske filharmonije, Pozorišta mladih, Kamernog teatra, Muzeja Sarajeva, Collegium artisticum, Bosanski kulturni centar, Historijski arhiv, Biblioteka Sarajeva, Muzej “Alija Izetbegović” te Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare