Vijesti

Skupština NSRS kao rijaliti program: Svađa Vukanovića i Šulića, spriječen fizički kontakt

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), Nebojši Vukanoviću je prekinuto izlaganje jer je govorio o posjeti gradonačelnice Sarajeva Banja Luci i “negativno” pričao o Radio-televiziji Republike Srpske. Naime, on je kazao da pomenuti medij stvara ambijent koji nije dobar te da je vrijeme da se omogući poslanicima opozicije da govore o temama značajnim za građane.

“Oduzeta mi je riječ i nedopustivo je da poslanik ne može da govori u Narodnoj skupštini”, istakao je Vukanović.

Denis Šaulić, potpredsjednik NSRS-a je objasnio da on radi isključivo u skladu sa Poslovnikom o radu te da poslanici ne mogu iznositi lične kvalifikacije kako je to uradio Vukanović.

“Pokušao je da priča o Radio-televiziji Republike Srpske i posjeti gradonačelnice Sarajeva Banjoj Luci, iako to nije bila tema skupštinske sjednice. Smatrao sam da ga moram upozoriti da nije riječ o temi dnevnog reda i zato sam mu u skladu s Poslovnikom oduzeo riječ”, rekao je Šulić, prenosi Srna.

PROČITAJTE  U BiH skoro 700 novozaraženih koronavirusom. Preminule 32 osobe

Denis Šulić je isključio mikrofon Vukanoviću nakon prepirke. Na videosnimku se može uočiti kako prekida Vukanovića tokom izlaganja jer kako Šulić navodi udaljio se od teme.

U jednom trenutku čuje se Vukanović kako viče “prekini” nekoliko puta i “ko si ti”, nakon čega Šulić prekida sjednicu, odnosno daje pauzu od pet minuta. Potom, na snimku se jasno vidi kako Vukanović prilazi Šuliću, a drugi poslanici su spriječili da između njih dođe do fizičkog kontakta.

“U više navrata predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić me je prekidao i oduzimao riječ ne dozvolivši da pročitam jednu rečenicu iz intervjua Rajka Vasića koji traži potpunu cenzuru i zatvaranje rada Narodne skupštine RS za javnost, a nakon niza oduzimanja riječi poslanicima opozicije došlo je do incidenta”, napisao je Vukanović kasnije na svom blogu.

PROČITAJTE  Šta se dešava u NSRS? Čubrilović se privremeno povlači, ali je ipak sve ovlasti prenio na SNSD-ovog Šulića


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare