Magazin

Slavni par želi sakupiti 30 miliona dolara: ‘Nikada nisam bila ponosnija što sam Ukrajinka‘

Hollywoodski bračni par, rođena Ukrajinka, glumica Mila Kunis i njezin partner, glumac Ashton Kutcher pokrenuli su GoFundMe kampanju za prikupljanje sredstava za Ukrajince pogođene posljedicama ruske invazije, piše Slobodna Dalmacija.

U emotivnom videu kojeg su podijelili na društvenim mrežama izrazili su svoje zgražanje nad ruskom agresijom, a Mila Kunis je apostrofirala kako “nikad nije bila ponosnija što je Ukrajinka”.

Ashton Kutcher je dodao kako: “nikad nije bio ponosniji što je oženjen za Ukrajinku”.

Slavni par, koji je odlučan u nakani da prikupi 30 miliona dolara, u videu je, između ostalog, poručio:

“Dok svjedočimo hrabrosti Ukrajinaca, svjedočimo i nezamislivim mukama onih koji su morali otići na sigurno. Ovo prikupljanje sredstava namijenjeno je izbjeglicama”.

Mila Kunis je apostrofirala:

“Rođena sam u Ukrajini 1983. godine. U Ameriku sam došla 1991. i oduvijek sam se smatrala Amerikankom. Zahvalna sam na svemu što je ova zemlja učinila za mene i moju porodicu. Ali sada ne mogu biti ponosnija što sam Ukrajinka!”.

“Na ovom svijetu nema mjesta za ovakvu vrstu nepravednog napada na čovječanstvo. Ukrajinci su jak i hrabar narod, moramo podržati narod Ukrajine” – dodala je glumica.

Mila Kunis je rođena u ukrajinskom gradu Černihivu, otac joj je bio inženjer mašinstva, majka nastavnica fizike. U Ukrajini je živjela do sedme godine, kada je s porodicom emigrirala u SAD.

“Moji su roditelji u SSSR-u imali pristojne poslove. Nismo bili siromašni, dok je većina ljudi bila vrlo nesretna. Stigli smo u New York u srijedu i do petka ujutro moj brat i ja već smo bili upisani u školu u Los Angelesu’.

Trudila sam se pronaći načine da se uklopim. Plakala sam svaki dan. Nisam razumjela ljude, nisam razumjela jezik…” – ispričala je svojevremeno glumica.

Ashton Kutcher je od početka agresije na Ukrajinu snažno angažiran na društvenim mrežama, pa je tako 1. marta napisao na Twitteru na ćirilici i latinici:

“Ako poznajete nekoga iz Rusije, nazovite ga i recite mu da ih njihovi mediji lažu! Ukrajina ne želi ratovati, samo ne žele Putinovu vladu i ne žele biti okupirani!”, piše Slobodna Dalmacija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare