Slijepi putnik rendengski prikaz mačke u koferu
Magazin

Slijepi putnik šokirao čak i policajce: Nije moja, ušuljala mi se u kofer!

Ljudi u avione unose čudne stvari – to i nije neka novost. No u koferu koji je trebao putovati iz New Yorka u Orlando na Floridi 16. novembra nalazilo se nešto neobično. Dok je prolazio rendgensku kontrolu, službenici aerodroma u koferu su primijetili nešto što je izgledalo kao boce, vinske čaše, par japanki – i obris mačke u prirodnoj veličini. Slijepi putnik šokirao je sve.

Preživjela prethodni let

Ispostavilo se da je obris bio u prirodnoj veličini jer je mačka bila prava mačka. Riđa, živa i, očito, nepovrijeđena od proteklih nekoliko sati putovanja. Iako je bila strpana u kofer i bacana uokolo na putu prema avionu gdje je, naravno, lako mogla uginuti u teretnom prostoru tokom leta.

Policajci koji su vidjeli sliku, a zatim otvorili torbu da pronađu mačku, bili su šokirani, rekla je glasnogovornica aerodroma Lisa Farbstein za CNN.

Unatoč tome što se svakodnevno susreću sa svime i svačime, od neovlaštenog vatrenog oružja do nezakonitog umaka od brusnica, ‘rijetkost je otkriti živu životinju u predanoj prtljazi‘, rekla je. Srećom, mačka – za koju se kasnije ispostavilo da se zove Smells – nije pokušala pobjeći kad su otvorili kofer.

Putnik, koji je putovao avionom Delta Air Lines, pozvan je da dođe i objasni sadržaj svog prtljaga, no rekao da to nije njegova mačka nego susjedova. Sugerirao je da je mačka – koja je bila na vrhu kofera i čak joj je krzno virilo između patentnih zatvarača – krišom ušla u torbu.

Kaže da je komšijska

Putnik je propustio let toga dana, ali je ponovno rezervirao let za sljedeći dan. Ovaj put bez mačke koju čitav incident nije uznemirio.

Ako želite putovati sa svojom mačkom, Farbstein savjetuje da je stavite u nosiljku za kućne ljubimce i tražite da bude pregledana u privatnoj prostoriji. Tako ne može pobjeći tokom pregleda.

A ako ne putujete sa svojom mačkom, provjerite je li vam se ipak krišom susjedova mačka uvukla u kofer.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare