Region

Slobodni mediji u Srbiji tvrde da iza afere “Prisluškivanje” stoje međustranački sukobi. Zna se ko će platiti cijenu?

Za prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bit će optužena Dijana Hrkalovic. To će biti epilog najnovije afere koja svjedoči o obračunima u naprednjačkim redovima, smatraju među slobodnim medijima.

Nebojša Stefanović je priznao da je neko iz MUP-a prisluškivao predsjednika države. Postavlja se pitanje odakle njemu ta informacija sada kada više nije ministar policije nego je ministar odbrane?! Ko mu je sad to dojavio? A ako nije saznao sada, već je to znao dok je bio ministar policije, zašto nije obavijestio predsjednika i druge nadležne organe?

Ono što je iz njegove izjave jasno je da on sa prisluškivanjem nije imao nikakve veze. A pošto nije on, onda je odgovornost na osobi koja je bila “ministar umesto ministra” – Dijani Hrkalović.

Ono što su Vučić i ekipa kreirajući ovu aferu predvideli je jedno prosto pitanje: “Ako je Hrkalovićkina ekipa snimala predsednika države, onda nije teško zamisliti šta rade hiljadama ljudi u Srbiji koji su protivnici režima”.

Da podsjetimo, afera prisluškivanje datira od kraja 2020. godine, kada je Vučić gostujući na omiljenoj mu televiziji Pink, “ekskluzivno” govorio o tome da su njegovi razgovori prisluškivani.

Vučić se jučer ponovo oglasio na ovu temu, ponovivši da ima u posjedu prisluškivane razgovore.

“Prisluškivane razgovore imam, neću ih dati jer neću da rušim državu”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare