Region

Slovenija radi na izvlačenju dvije porodice iz Afganistana. Dat će im azil

Slovenija radi na izvlačenju iz Afganistana dviju obitelji afganistanskih državljana koji su surađivali s pripadnicima slovenske vojske na misiji u toj državi i radi na tome da im u Sloveniji osigura međunarodnu zaštitu.

Riječ je o ukupno 14 osoba koje će u Sloveniji poslije predviđenih  postupaka dobiti azil, odnosno međunarodnu zaštitu,  kazao je za Slovensku televiziju Matej Tonin, ministar obrane, dodavši da se poduzima sve kako bi se one sigurno prebacile u Sloveniju, prenosi Hina.

Radi se 6-članoj obitelji afganistanskog prevoditelja koja se već probila na siguran dio kabulske zračne luke, te čeka na prijevoz u treću zemlju,  a onda u Sloveniju, te o 8-članoj obitelji afganistanskog tehničara koja živi izvan Kabula i trenutno još ima problema s izlaskom iz zemlje, kazao je Tonin.

Sa slovenskom je vojskom u proteklih 17 godina sudjelovalo znatno više Afganistanaca, ali su se unajmljivali preko kontingenta talijanske vojske u toj zemlji, pa su se oni  koji su to željeli već ranije povukli iz zemlje uz pomoć Italije koja im je za to dala mogućnost, dodao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare