Sport

Slovenski mediji: Uh, to boli! Bosanski zmaj je imao previše glava, Slovenija je izgubila prvi put!

Slovenski mediji izvještavaju o senzacionalnoj utakmici na Eurobasketu u Kelnu u kojem je Bosna i Hercegovina savladala evropskog prvaka sa 97:93.

Delo je objavio izvještaj sa utakmice pod naslovom: "Bosanski zmaj je imao previše glava, Slovenija je izgubila prvi put".

Delo

"Slovenija je vodila nakon prvog poluvremena, BiH je odgovorila u drugom i pobijedila", izvještava 24ur.

24ur

"Roberson je prekinuo pobjednički niz Slovenaca sa sedam trojki" piše RTV Slovenije.

"Slovenski košarkaši doživjeli su prvi poraz na Evropskom prvenstvu. Njihov pobjednički niz, koji je trajao sedam godina, prekinuli su bh. košarkaši, koji se raduju prvoj pobjedi nad Slovencima u zvaničnim takmičenjima (93:97)", pišu u tekstu

RTV Slovenije

"Poslije jedanaest pobjeda, poraz! Bosna je trojkama uništila Sloveniju!", piše sportski portal Sioil.

"Nakon jedanaest uzastopnih pobjeda na evropskim prvenstvima, Slovenija je poražena. U trećem kolu EuroBasketa 2022. poražena je od BiH rezultatom 97:93. Preslabom odbranom dozvolili su rivalu da se zabavi. Bosanci su pogodili čak 15 trojki, od kojih većinu potpuno neometano", piše Siol.

Siol

"Uh, to boli! Košarkaši Slovenije pokleknuli protiv selekcije BiH nakon loše utakmice!", naslov je na nacionalnom mediju Ekipa24.

Uh, to boli Ekipa 24

"Bosna i Hercegovina se pokazala kao čvrst i homogen tim, baš kao što su mnogi predviđali. Na kraju susreta bh. košarkaši su bili blizu, a potom u posljednjim minutama poveli i na kraju pobijedili sa 97:93.", piše Ekipa24.