Vijesti

Slučaj Bašić: Dodik čestitao policiji na hapšenju, od tužilaca očekuje da podnesu ostavke

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je Policiji Republike Srpske na čelu sa Sinišom Kostreševićem na efikasnoj akciji koja je rezultirala hapšenjem nalogodavaca i osumnjičenih za ubistvo šefa kriminalističke policije iz Prijedora Radenka Bašića, prenosi RTRS.

“Informisan sam da je riječ o licima za koja je Policija Republike Srpske odmah posumnjala da su počinioci, jer su brzo došli do sumnje ko je i nalogodavac i šta je motiv”, rekao je Dodik za Srnu.

Na pitanje Srne da prokomentariše činjenicu da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS lišili slobode 20 osoba koje se dovode u vezu sa teškim ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića, Dodik je istakao da je ova akcija dokaz da u RSneće vladati bezakonje.

“Porodici ubijenog policajca niko ne može nadoknaditi gubitak, ali on bi svakako bio strašniji da ubice nisu otkrivene i uhapšene”, naglasio je Dodik.

Što se tiče tužilaca iz Prijedora i specijalnog tužilaštva RS, Dodik je rekao da “najmanje što bi mogli danas da urade jeste da podnesu ostavke iz moralnih razloga, a policija bi mogla da pokrene istragu o eventualnoj sprezi tužilaca i ubica u ovom slučaju”.

“Ukoliko se ne povuku sami, razmislit ćemo dobro da li nam trebaju takvi tužioci. I znam, opet će neko reći da se miješam u posao koji nije moj, ali isto tako znam da ove ubice nisu uhapšene da bi se i te kako našao neko ko bi meni postavio pitanje kako još nisu pronađeni”, rekao je Dodik.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare