Vijesti

Slučaj “Dženan Memić”: Završeni pretresi. Oglasilo se i Tužilaštvo BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo završili su pretres u objekta Bosmala a u vezi predmeta “Dženan Memić”.

Iz Tužilaštva BiH saopćili su kako se pretresi vrše s ciljem daljeg rasvjetljavanja svih okolnosti stradanja mladića Dženana Memića, u februaru 2016. godine.

“Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu i u koordinaciji sa postupajućim tužiteljima, vrše pretrese na tri lokacije u Sarajevu. Radi se o stambenim objektima koje koriste dvije osobe, kao i jednog hotelskog kapaciteta na Ilidiži. Pretresi se vrše sa ciljem otkrivanja dokaza i informacija u daljim aktivnostima utvrđivanja svih okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. godine”, kazali su oni.

Postupajući tužitelji koordiniraju rad policijskih djelatnika koji su na terenu, navode oni te kažu kako više informacija u ovom trenutku, iz operativnih razloga ne mogu davati.

PROČITAJTE  Sud BiH odbio žalbu: Alisi Mutap i ostalima ostaju ukinute mjere zabrane

Kako je za naš portal potvrdio pravni zastupnik porodice Memić, Ifet Feraget pretresi se vrše na nekoliko lokacija. Naime prestresa se stan Muamera Budnje, sina Alije Budnje i Ševala Kovačevića. Detaljnije o tome šta nam je sve Feraget otkrio možete pročitati ovdje.

Za Kovačevića, koji je inženjer saobraćaja, tvrdi se da je izradio lažni nalaz u slučaju Dženana Memića.Povezani postovi: