Kriminal

Slučaj “Memić” pred Vrhovnim sudom. Gordana Tadić najavljuje: Uskoro ćemo imati nekih rezultata

Vrhovni sud FBiH održao je sjednicu u predmetu “Dženan Memić”, na kojoj je trebala biti razmatrana nova žalba Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, na drugu po redu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Na pokušaj Kantonalnog suda da ponovo osudi Ljubu i Bekriju Seferovića za svirepo ubistvo Dženana Memića, zbog kojeg su i oslobođeni, reagirao je njihov advokat – Rusmir Karkin.

On je rekao da je Tužilaštvo insistiralo na “ogromnoj količini laži koja je plasirana tokom postupka”.

“Žele zataškati ozbiljno krivično djelo, u pitanju je smrt mladog čovjeka, koja nije uspjela kroz montažu na Kantonalnom sudu. Ne radi se o saobraćajnoj nesreći, nego o svirepom ubistvu koje je zataškano”, rekao je Karkin.

PROČITAJTE  Novalićev bivši savjetnik zavalio Sebiju Izetbegović

On je rekao da je za zataškavanje korišten državni aparat, učestvovali su i sudionici pravosudnog sistema, te da se “montaža i dalje nastavlja”.

“Današnje obrazlaganje žalbe Kantonalnog tužilaštva od strane federalnog tužioca je nastavak ove priče”, kazao je Karkin.

Zanimljivo je da je danas o ovom slučaju kratko, ali vrlo efektno govorila glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Ona je na panelu koji je organizirala Delegacija EU u BiH “Pravo na pravdu” kazala da je imala nekoliko sastanaka s porodicom Memić.

“Uskoro će u predmetu ‘Memić’ biti nekih rezultata. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine radi predmet u vezi s organiziranim kriminalom, kada je taj slučaj u pitanju”, rekla je Tadić.

PROČITAJTE  Predložen pritvor za deset osumnjičenih u predmetu "Kontakt"

Ona je istakla da se je neprihvatljivo da suđenje u ovom slučaju traje toliko dugo.

“Slučaj Memić traje pet, Dragičević tri godine. To je neprihvatljivo”, rekla je Tadić.

Govoreći o slučaju ‘Dragičević’, ona je istakla kako Tužilaštvo BiH ne radi taj slučaju, ali da će ga preuzeti ako Tužilaštvo RS to želi prepustiti.Povezani postovi: