Vijesti

Smirile se strasti? Izetbegović i Zvizdić zajedno na sastanak o izborima u Mostaru

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA Denis Zvizdić i generalni sekretar SDA Halid Genjac razgovarali su danas s predsjednikom SDA HNK-a Edinom Mušićem, predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar Salemom Marićem i kandidatom za gradonačelnika Mostara dr. Zlatkom Guzinom.

Razgovarano je o predizbornoj situaciji u Mostaru, s naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.

Istaknut je izuzetni značaj nadolazećih izbora u Mostaru, prvenstveno za građane Mostara, koji će prvi put nakon 2008. godine imati priliku da ostvare svoje temljno demokratsko pravo. Istovremeno, naglašen je značaj izbora u Mostaru i za sveukupne državne odnose u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Izetbegović iskazao je punu podršku kantonalnoj i gradskoj organizaciji SDA, kao i zajedničkoj probosanskoj listi koju predvodi dr. Guzin, iskazavši puno uvjerenje da uz puni stepen jedinstva probosanski faktor može ostvariti zacrtane političke ciljeve, a to je izbor gradonačelnika i što veći utjecaj unutar Gradskog vijeća, saopćeno je iz SDA.

Zanimljivo je da su Izetbegović i Zvizdić samo prije nekoliko dana razmjenjivali žestoke poruke. Zvizdić je naime postavio ultimatum za svoj ostanak u SDA, a koji podrazumjeva smjenu rukovodstva KO SDA Sarajevo uključujući i Sebiju Izetbegović. Predsjednik SDA je potom kazao kako će “Zvizdić upoznati jednog drugačijek Bakira”, jer on nije čovjek kojem se postavljaju ultimatumi. Kasnije je Izetbegović rekao kako se s prepucavanjem mora prestati.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare