Politika

SNSD-ovci u panici, Tegeltija ne prestaje moljakati ambasadore u UN da mu dozvole obraćanje

Nakon što je propao plan Milorada Dodika da u agendu sjednice Vijeća sigurnosti UN-a ugura svog Zorana Tegeltiju, vlasti u RS paničare i divljaju.

Naime, pred UN-om će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a Christian Schmidt će pročitati izvještaj.

Dodik je imao plan da umjesto njega Tegeltija iznese “drugu stranu priče” odnosno da opravdava rušilački pohod vlasti RS.

Ipak, od toga ništa.

Sad, predsjedavajući VM Tegeltija moljaka ambasadora SAD u UN da mu se dozvoli obraćanje.

Naime, iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH šalju molbe na adresu ambasadora SAD pri UN da osigura obraćanje Tegeliji na sjednici Vijeća sigurnosti UN, te optužuju Misiju BiH pri UN za opstrukcije.

PROČITAJTE  Dodik bijesan zbog sastanka Podžića i Mašovića o Ukrajini: Muslimani pokušavaju iskoristiti tu krizu

“Nažalost, Misija BiH pri UN odbila je da uputi traženu notu i tako potvrdila istinitost navoda da je direktno uključena u opstrukciju učešća predsjedavajućeg Tegeltije na sjednici i onemogućavanju da kao legitiman nosilac jedne od najviših funkcija u zajedničkim institucijama BiH upozna Vijeće sigurnosi o stvarnom stanju i problemima sa kojima se suočava BiH” – ističu iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Podsjetimo, današnja sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u New Yorku počinje u 16:00 sati po našem vremenu, a u svom fokusu će imati političku i sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare