Region

Šokantno priznanje Jadranke Kosor: Očuh me pokušao zlostavljati kada sam imala 15 godina

Bivša premijerka Hrvatske i šefica HDZ-a Jadranka Kosor objavila u knjizi „Premijerka“ da su njenu majku tukli i njen otac i očuh. Ona je u memoarsko – biografskoj knjizi objelodanila i da je očuh i nju pokušao seksualno zlostavljati kada je imala 15 godina.

Kosor piše i da je očuh tukao njenu majku, kao što je i njen deda tukao njenu baku. Za oca kaže da je bio patološki ljubomoran, a porodične svađe su, navodi, počele odmah po njenom rođenju.

U intervjuu za zagrebački Jutarnji list povodom objavljene knjige, ona kaže da joj nije lako o tome pričati, ali da je smatrala da treba o tome pisati.

Knjiga je, kako ističe, posvećena “ženama, samim ženama, rastavljenim ženama, nesretnim ženama…“

Knjiga sadrži i dijelove iz njene političke karijere.

“Kad sam počela pisati knjigu, prije tri godine, htjela sam da pišem samo o onom najvažnijem što sam napravila u politici, kao premijerka…”, navela je Kosor.

Dodaje da ako čitaoce nešto iznenadi onda će to svakako biti dijelovi iz njenog pivatnog života koji je, kako kaže, nastojala uvijek držati pod ključem.

Inače, Kosor je na premijersku funkciju i na čelo HDZ-a došla nakon hapšenja tadašnjeg premijera Ive Sanadera.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare