Žena na porod ruka novorođenčeta sa plavom vrpcom
Region

Šokantno: Žena na porod stigla s 2,25 promila, oduzeli joj djecu

Slučaj 25-godišnje Zagrepčanke je izazvao veliku pažnju javnosti. Žena na porod u bolnicu stigla je potpuno pijana, šokirao je javnost. Izmjerili su joj 2,25 promila alkohola u krvi. Žena koja je došla na porod, bila je pijana. Kada se beba rodila, postalo je jasno da je pila alkohol i tokom trudnoće.

Naime, djevojčica je neko vrijeme provela na Odjelu gastroenterologije zbog slabijeg napredovanja na tjelesnoj težini. Pregledom genetičara utvrđeno je da fenotip djeteta odgovara fetalnom alkoholnom sindromu. Curicu su po rođenju hranili na sondu. S odmakom vremena paralelno s konstantnim svađama sa suprugom, 25-godišnjakinja se o higijeni djeteta nije dovoljno brinula. Time je povećala rizik da se dijete zarazi i Covidom-19, prenosi Jutarnji List.

Tako da joj je rješenjem Općinskog građanskog suda u Zagrebu početkom juna 2020. oduzeto pravo na stanovanje s djetetom u trajanju od godine, dok joj je, pak, Centar za socijalnu skrb izrekao mjeru stručne pomoći i potpore do aprila 2021.

Potom je naknadno, CSS Zagreb po utvrđenju da su život i sigurnost djeteta ugroženi, curicu izdvojio iz obitelji te smjestio u Dječiji dom.

Osim curice, žena ima i sina, kojeg je također, tvrdi tužiteljstvo, zanemarivala. On je isto izdvojen iz porodice.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare