Politika

Solak: Danas inicijativa za zatvaranje Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je danas da može doći do zatvaranja kantona, gradova ili naselja ukoliko dođe do naglog porasta oboljelih od koronavirusa COVID-19 te da će o tome raspravljati u narednim danima.

 

“Postoji mogućnost da se zaustavi kretanje građana između naseljenih cjelina”,  istakao je Solak na press-konferenciji.

Na pitanje novinara koliko je osoba trenutno u karantinu na granici BiH, Solak je kazao da su šatore na granici postavile Oružane snage BiH te da taj dio provodi Vijeće ministara BiH. Ukoliko neko od bh. državljana umre u inozemstvu, Solak je kazao da intenzivno razgovaraju o mogućnosti ulaska pogrebnih društava iz drugih zemalja u BiH, te da su to nesvakidašnje situacije.

“Danas će ‘doći’ inicijativa o zatvaranju Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, bilo je nekih letova, jer je naš aerodrom u Sarajevu jedini otvoren u regionu, pa postajemo tranzit za Srbiju i Crnu Goru, a cargo letovi će nastaviti letjeti”, istakao je Solak. Također je najavio da će u Vladi Federacije BiH dva puta dnevno svaki dan biti organizirane press-konferencije, ali da nema informaciju kako će to rješavati kantonalni krizni štabovi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare