Vodeći Putinov propagandist Vladimir Solovjov urlao je u svojoj emisiji Full Contact zbog najave da će Ukrajina dobiti tenkove Leopard 2
Svijet

Solovjov urlao u eteru: Građani zemalja NATO-a ne bi trebali biti mirni! Berlin, Pariz, London… spalite ih!

Vodeći Putinov propagandist Vladimir Solovjov urlao je u četvrtak u svojoj emisiji Full Contact zbog nedavne najave da će Ukrajina od svojih saveznika Njemačke i SAD-a dobiti tenkove Leopard 2, odnosno Abrams.

Monolog je započeo dubokim uzdahom i retoričkim pitanjem: ‘Znači, živjeli smo dovoljno dugo da i to vidimo?‘

Pozva je publiku da ne povjeruje u brojku tenkova koja bi trebala stići u Ukrajinu, ustvrdivši da će ih stići puno više od onoga što se govori u javnosti.

Solovjov urlao u svojoj emisiji

“Sve će im isporučiti. Pričam o tome već neko vrijeme, ova gamad će i Hitlera rehabilitirati za našeg života. Eto gdje sve to ide. Treći svjetski rat je u toku i Zapad se vratio svojim nacističkim korijenima. Njemačka se umorila od prikrivanja svoje nacističke prirode, a Amerika je konačno otvoreno priznala vlastite nacističke postupke.

Amerikance je nazvao ‘prefriganim lažljivcima‘, ustvrdivši da je za njihovu aroganciju kriva sama Rusija.

“Ne stvaramo nikakve prijetnje protiv njih. Ne pokrećemo napade na New York, ne udaramo po Washingtonu, ne prijetimo Miamiju, ne činimo ništa što bi ugrozilo Amerikance. Digli su nam u zrak plinovode, šalju tenkove! Prestanite govoriti o crvenim linijama. To je prazna fraza koja ne znači ništa”.

Solovjov je doslovno vrištao u eteru.

“Berlin, Pariz, Madrid, London, Washington bi trebali gorjeti! Prijestonice nacističkih zemalja koje su donijele odluku o ratu s Rusijom… Zašto Kijev nije izbrisan s lica zemlje nakon što je nacistički narod Ukrajine izvršio udar na našu stratešku zračnu bazu? Prestanite koristiti prazne, bezvrijedne riječi”.

Potom je Solovjov napao rusku strategiju ratovanja. Ustvrdivši da ima dokaze iz prve ruke o taktičkim pogreškama na prvoj liniji bojišnice.

“Ruski vojnici ginu. Umire ruski narod. Udaraju na naše gradove, protiv naše zemlje. Nacisti se raduju. Kako planiramo odgovoriti? Zavijanjem da je najvažnije izbjeći nuklearni rat? Zašto onda dovraga imamo zalihe taktičkog i strateškog nuklearnog oružja?”, upitao je.

Urlao je da uništavanje ukrajinske infrastrukture nije dovoljno.

“Zašto Odesa, Harkiv, Dnjipar još uvijek postoje? Je li to gesta dobre volje? Naše trupe više nisu stacionirane blizu Kijeva. Je li Harkiv bio gesta dobre volje? Nitko nije poslan u mirovinu, barem ne javno. Društvo nije dobilo odgovore na svoja pitanja. Zašto ste pomaknuli liniju fronte bliže Belgorodu? Odgovor je uvijek – tišina”.

Tužan sam. Sve ovo je jako tužno

Ruski čovjek pati

“Građani zemalja NATO-a ne bi trebali biti mirni, dok ruski čovjek pati. Građani! Probudite se, nama su objavili rat”.

Solovjov nije propustio priliku spomenuti nuklearno oružje rekavši da je samo pitanje vremena kada će NATO dati Ukrajincima taktičko nuklearno oružje.

“Uporaba nuklearnog taktičkog oružja je neizbježna. Pitanje je ko će ga prvi upotrijebiti: mi ili oni”.

Potom je njegov gost u studiju vojni dopisnik Alexander Kots ustvrdio da tenkovi koje će Zapad isporučiti Ukrajini sadrže osiromašeni uran.

Nakon što je Solovjov primijetio da osiromašeni uran nije radioaktivan, Kots je odgovorio kako bi ga Rusija ipak mogla iskoristiti kao izgovor da upotrijebi vlastito nuklearno oružje.

Čak niti spominjanje nuklearnog oružja nije uspjelo oraspoložiti Solovjova. Prije nego što je predstavio sljedećeg gosta požalio se publici u studiju:‘ Tužan sam. Sve ovo je jako tužno‘.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
cialis 20 mg 24 stück
29 dana

[…] anyone try 40 mg of cialis […]