Sastojci za 4 do 6 osoba:
- 600 grama krompira
- 6 jaja
- 1 glavica luka
- Ulje
- so
Priprema:
- Operite i očistite krompre te ih narežite manje komadiće. Lagano ih posolite.
- U velikoj tavi te na dosta ulja pecite krompire oko desetak minuta dok ne omekšaju. Važno je da i dalje zadrže svoj oblik.
- Stavite krompire na stranu da se ohlade.
- Odstranite većinu ulja na tavi te prepržite nasjeckani luk. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
- U velikoj zdjeli umutite jaja dok ne dobijete uravnoteženu smjesu. Posolite ih.
- U jaja dodajte ohlađeni luk i krompire te sve zajedno izlijte na tavu.
- Pecite na umjerenoj temperaturi oko sedam minuta. Špatulom nježno okrenite omlet i pecite još tri do pet minuta dok svi sastojci nisu do kraja termički obrađeni.
- Razrežite poput pizze i poslužite toplo.
Tagovi: recept španski omlet
Povezani postovi:
Poslastica u kojoj ćete uživati: Kolač s mrkvom
Recept za brownie
Bez pečenja: Lažna mađarica
Od starog hljeba napravite starinsku poslasticu. Tražit će se komad više
Više od milion ljudi je oduševljeno ovim receptom: Lažne lazanje sa povrćem
Jedna od omiljenih poslastica: Starinski recept za hurmašice
Kad ga probate, nema natrag: Recept za slasni domaći kebab iz pećnice
Keksi sa cimetom
Palačinke s jabukama: Najlakši recept za pravi jesenji doručak