Region

Srbija: Vučić pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsedavajućeg Saudijskom fondu za razvoj Ahmeda Bin Akila el Hatiba sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.

Kako je saopćeno iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Republike Srbije, sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima.

“Predsednik Vučić i ministar El Hatib su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje”, navodi se u saopštenju.

Vučić je izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Ministar El Hatib je Vučiću prenio pozdrave saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je Vučić uputio poziv da posjete Srbiju.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare