Region

Srbijanska policija riješila ‘veliku misteriju’ satnice sa snimaka na kojima se vidi Matej

Dva sata nakon što je pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac održao konferenciju povodom nestanka Splićanina Mateja Periša (27), oglasio se i MUP Srbije. Objavili su saopćenje u kojem rekonstruiraju kretanje Mateja, kao i nove snimke iz noći kad je nestao.

Srpska policija je u svom obraćanju i rekonstrukciji riješila još jedan važan misterij.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1:43 do trenutka silaska do Save, u 1:52 poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag, kažu u priopćenju.

Time su objasnili da se sve događalo, a što je vidljivo na snimkama, u intervalu od desetak minuta. Naime, na nekim snimkama koje su ranije objavljivane bilo je prikazano vrijeme. Na jednoj snimci vrijeme je pokazivalo 1 sat i 48 minuta. Na posljednjoj snimci, onoj s nadzorne kamere restorana Savanova, bila je vidljiva vremenska oznaka koja pokazuje 2 sata i 51 minutu.

To je stvorilo prostor za brojne teorije da je Matej Periš više od sat vremena lutao gradom ili da je bio skriven u napuštenim objektima poput Španjolske kuće, koja se spominjala u srbijanskim medijima zadnjih dana.

No, srbijanska policija objasnila je o čemu se radi, a što su mnogi i pretpostavljali. Naime, sat na nadzornoj kameri u restoranu Savanova nije bio tačan.

“Napominjem, utvrđeno je da je vrijeme na restoranu pomaknuto za sat vremena zbog ljetnog i zimskog računanja. Nije promijenjeno vrijeme na receiveru. Realno vrijeme je 1:51”, kazala je srpska policija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare