Region

Srbijanski nogometaš Dule Savić pozirao u majici sa zloglasnim znakom Z: ‘Rusija će pobijediti odvratni Zapad’

Bivši srbijanski nogometaš i jedna od najvećih legendi Crvene zvezde, Dušan Savić, pozirao je u majici sa zloglasnim znakom koji se može vidjeti na vojnim vozilima ruske vojske u agresiji na Ukrajinu.

Danas 66-godišnji Savić, mlađim generacijama možda poznat i po uzviku ''Duuuule Savić'' iz filma ''Rane'', jedan je od brojnih Srba koji su dali podršku Rusiji u vojnoj agresiji na svoje susjede, koja traje više od mjesec dana.

Slovo ''Z'' je u Ukrajini postalo simbol smrti i razaranja, a na vojnim vozilima okupatorske vojske stavlja se kao oznaka koja razlikuje rusku i ukrajinsku vojsku, koje imaju velik broj istih ili sličnih vozila.

U Rusiji je pak to slovo postalo popularno među onima koji javno daju podršku vojnoj akciji koja se pretvorila u razarajući rat s nekoliko tisuća mrtvih civila i vojnika, od kojih je velik broj onih ruskih.

Savićevi obožavatelji su oduševljeni njegovim potezom, a njegov je stav o ratu dobro poznat.

''Ko zna što će sve ispasti, ali znam da će Rusija na kraju sigurno pobijediti i da će ovaj odvratni, truli Zapad doživjeti poraz. Nažalost, mnogo nevinih ljudi je stradalo i život izgubilo, ali mislim da će se svijet poslije svega otrijezniti i opametiti'', poručio je nedavno Savić, kojeg je neko u komentarima preimenovao u Dule Zavić.