Šarena planeta

Srbin od restorana napravio punkt za vakcinaciju. Sve koji dođu časti porcijom vola s ražnja

Vakcinišite se protiv covida-19 i zauzvrat će vam biti poslužena porcija vola s ražnja ili gulaša od divljači – u srpskom Kragujevcu.

Vlasnik restorana Stavro Rašković ponudio je popularno lokalno jelo u utorak kao svoj način promocije vakcinisanja i zalaganja za puno otvaranje restorana, kafića i barova u zemlji, koji mogu posluživati goste samo na terasama.

Karantene u 2020. i restrikcijske mjere ove godine dovele su restoran Biblioteka kod Milutina do ruba opstanka, rekao je Rašković dok su deseci ljudi stajali u redu za vakcinisanje i tanjir mesa s roštilja.

“Naša trgovina i ugostiteljstvo snažno su pogođene, a ako je vakcinisanje izlaz u tome slučaju želimo pridonijeti”, dodao je.

Lokalne zdravstvene vlasti pretvorile su restoran u centar za vakcinisanje Pfizerom i BioNtechom te kineskim Sinopharmom.

“Danas imamo vakcine i s Istoka i Zapada na meniju, za svačiji ukus”, rekao je Rašković.

Srbija je u decembru prošle godine počela kampanju vakcinisanja, omogućivši ljudima da izaberu vakcine Pfizera/BioNtecha, AstraZenece/Oxforda, ruskog Sputnjika V i Sinopharma.

Bane Jajić, 63-godišnjak iz Kragujevca, pohvalio je Raškovićevu ideju dok je uživao u tanjiru govedine i pivu.

“Jednog dana, neko će reći da je čika Bane vakcinisan ovdje”, rekao je.

Oko trećine od ukupno sedam miliona Srba primilo je barem jednu dozu vakcine. Covid-19 je u Srbiji dosad usmrtio 6456 osoba, a zaraženo ih je 694.473.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare