Sport

Šta će se desiti ako napuste ABA ligu za košarkaše? Superagent iz Srbije prijeti hrvatskim klubovima

Košarkaška regija bruji o tome što će biti s ABA ligom sljedeće sezone, odnosno – da se jasnije odredimo – hoće li ona biti u istom sastavu?

Naime, Hrvatski košarkaški savez je saopćenjima, ali i sastancima s klubovima dao istima na znanje da imaju i opciju evropskog puta, odnosno igranja u natjecanjima FIBA-e (Međunarodna košarkaška federacija), Ligi prvaka i Eurokupu, odnosno u Alpe Adria kupu, u kojem su i kroz protekle sezone sudjelovale neke momčadi, prenose “Sporttske novosti”.

Podsjetimo, klubovima je dan rok do petka 13. maja, znakovit je to datum, do kada HKS-u moraju reći što su odabrali. Ponajprije se to odnosi na tri predstavnika u ABA ligi, Cibonu, Split i Zadar, ali i na one koji su se eventualno mislili priključiti u ABA 2, gdje je ove sezone participirao VROS Osijek.

Na sve to reagirao je i vjerojatno najpoznatiji košarkaški menadžer s ovih prostora, Miodrag Miško Ražnatović.

Objava na Twitteru

On u svojoj agenciji Beobasket brine o karijerama mnogih hrvatskih košarkaša, a ideja o tome da Cibona, Split i Zadar potencijalno napuste ABA ligu i okrenu se FIBA-i, nimalo mu se ne sviđa.

“Potpuno je izvjesno da ukoliko hrvatski klubovi ne budu nastupali u ABA ligi, nego u AA i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati.

To je moja obaveza! Natječući se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugušit će talent koji imaju”, napisao je Ražnatović na svom Twitteru.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare