Sport

Šta je Petev rekao u Bugarskoj: Jesu li Edin Džeko i Miralem Pjanić razmažene zvijezde?

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev gostovao je na bugarskoj televiziji gdje je govorio o našem nacionalnom timu. 

Petev je istakao da Džeko i Pjanić nisu razmažene zvijezde, te da nije otjerao veznjaka Besiktasa iz reprezentacije. 

– Džeko i Pjanić nisu razmažene zvijezde, veoma su važni naši igrači, znate kakve su njihove kvalitete, fasciniran sam njihovim radom. Vrhunski su profesionalci, pomažu mnogo našim igračima na terenu i van njega. Imamo 12-13 mladih igrača koji imaju po 21 godinu i koji su budućnost reprezentacije. Džeko i Pjanić mi pomažu u radu u reprezentaciji, oni su vrhunske osobe, rekao je Petev, te zatim otkrio je li otjerao Pjanića iz reprezentacije.

PROČITAJTE  Džeko ostaje bez konkurenta. Napadač Intera pakuje kofere

– Ne, to jednostavno nije istina. Nisam ga otjerao. To nije tačno, to je neistina. Ljudi se bave ”žutilom”, to prodaje novine. Mi smo na Balkanu i imamo mnogo sličnosti jedni s drugima, to su normalne stvari. 

Istakao je da su prethodne kvalifikacije stvar prošlosti, te da ne treba puno tugovati već nastaviti raditi. 

– Prošle kvalifikacije su stvar prošlosti, bilo je mnogo pozitivnih stvari, ali na početku sam rekao igračima i svima da znam ko sam i šta sam, te da ću raditi najbolje što mogu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. I to sam i uradio. Nismo otišli na Mundijal zbog utakmice protiv Finske koja bi nas odvela u Katar. Napravili smo dječije individualne greške i izgubili. Poništili smo dobre utakmice koje smo imali do tada, no napredovaćemo i ispravićemo greške koje smo napravili. Poremetila nas je i povreda Edina Džeke, znate šta on znači za nas. Da je Džeko bio na terenu, sve bi bilo drugačije. Nema potrebe da tugujemo, idemo nastaviti raditi, završio je naš selektor. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare