John McAfee
Svijet

Šta je to znao John McAfee? Mogući odgovor je najveća misterija interneta i ima ime. Satoshi Nakamoto

John McAfee je mrtav, kako je i sam najavio.

Jedna od najkotroverznijih ličnosti u svijetu interneta pronađen je jučer mrtav u zatvoru u Barceloni. Da stvar bude interesantnija, pronađen je samo nekoliko sati nakon što je Španija odobrila njegovo izručenje SAD-u, a tamo mu je prijetilo 30 godina zatvora zbog utaje poreza.

Međutim, osnivač slavne softwarske kompanije McAfee nije ostavio oproštajno pismo. Nije bio ni suicidalan. Ali se ubio. Ili se “ubio”.

Dobro, da se ne lažemo, samo budala može vjerovati da se John McAfee ubio u zatvoru, baš kao što samo budala može vjerovati da se pedofil Jeffrey Epstein objesio u ćeliji.

A, McAfee i Epstein imaju jednu stvar zajedničku, iako je jedan genije, a drugi smetljar koji je i zaslužio smrt. Međutim, obojica su znali previše i, kako bi srbijanski kriminalac Kristijan Golubić rekao u legendarnom filmu “Vidimo se u čitulji”, “jedan McAfee je morao biti ubiven”. Tako i bi.

A McAfee je znao šta su mu se sprema. Prvo je 30. novembra 2019. godine tweetovao sljedeću poruku:

“Dobivam suptilne poruke od američkih zvaničnika koji mi doslovno kažu: ‘Dolazimo po tebe McAfee! Ubit ćeš se.’ Danas sam se tetovirao za svaki slučaj. Ako se ubijem, (znajte da) nisam. Roknuli su me. Pogledajte moju desnu ruku”, napisao je McAfee.

Uz tweet objavio je i tetovažu na kojoj je pisalo “Whacked” (roknut).

A to nije kraj.

  1. oktobra prošle godine John McAfee je najavio šta će mu se desiti. Odnosno, šta mu se desilo jučer.

“Zadovoljan sam ovdje. Imam prijatelja, a hrana je dobra. Sve je dobro. Da znate, ako se objesim kao Epstein, neću ja biti kriv”.

Epstein je bio pedofil i vodio je morbidni pedofilski lanac na svom ostrvu, gdje su ga posjećivali mnogi američki moćnici, između ostalih Bill Clinton i njegov imenjak Gates. Objesio se u zatvoru, tako tvrde zvanični izvještaji. Međutim, logično je za pretpostaviti da je znao previše.

Ali, šta je onda znao McAfee?

Do odgovora na ovo pitanje doći će se mnogo teže nego u slučaju Epsteina, ali, gledajući hronologiju dešavanja, jedno ime dolazi do izražaja – Satoshi Nakamoto.

Mnogi od vas nisu nikad čuli za ime Satoshi Nakamoto, iako je osoba ili osobe koje se kriju iza ovog imena u ovom trenutku među 20 najbogatijih ljudi na planeti. Bogatstvo mu se procjenjuje na više od 60 milijardi dolara.

Satoshi Nakamoto je nadimak osobe koja je napravila najjaču kriptovalutu na svijetu, Bitcoin. Međutim, nikad se nije otkrio njegov pravi identitet, niti se ikada igdje oglasio. Niko ne zna ko je on, osim, navodno, Johna McAfeea.

U intervjuu za Forbes prošle godine, McAfee je kazao:

“Bez obzira na sve, ne želim otkriti ko stoji iza famoznog “bijelog papira”, na kojem počiva Bitcoin. Ako otkrijem identitet osobe, mogao bih nedužnom čovjeku uništiti život zauvijek i, najvjerovatnije, skriviti njegovu smrt”, kazao je tada McAfee.

Ubrzo nakon što se “ubio” McAfee, oglasio se Edward Snowden koji, također, ne vjeruje baš mnogo u priču da se McAfee objesio u zatvoru.

Snowden je najavio i ko bi mogao biti sljedeći u nizu. Naravno, Julian Asange, osnivač Wikileaksa, ali vratimo se sada McAfeeu.

McAfee je optužen od strane američkih vlade (koga drugog) da nije plaćao porez između 2014. i 2018., a prihodi su mu isplaćivani na bankovne račune i u kriptovaluti na imena drugih osoba kako bi izbjegao platiti porez.

Prijetilo mu je do 30 godina zatvora i s obzirom da je imao 75, život bi skončao iza rešetaka, pa američke vlasti ovaj “argument” koriste kao validnu osnovu za njegovo “samoubistvo”.

Nedogo nakon njegove smrti, oglasila mu se i supruga. I ona nikako ne vjeruje da se John ubio. Naprotiv.

“Johnova iskrenost često ga dovodi u probleme s korumpiranim vladama i korumpiranim vladinim zvaničnicima zbog njegove otvorene naravi i odbijanja da bude iznuđen, zastrašivan ili utišan. Sad su američke vlasti odlučne da John umre u zatvoru kako bi mu dale primjer kako govori protiv korupcije u svojim vladinim agencijama, Mediji ga i dalje demoniziraju, prema svom narativu, i nema nade da će ikada imati pošteno suđenje u Americi, jer u Americi više nema pravde. Ili igraš po pravilima ili te sjebu. To su doslovno jedine mogućnosti sada”, rekla je ona.

McAfee se našao u središtu rata. Finansijskog rata u kojem su sa jedne strane korporacije i svjetske vlade, a sa druge kriptovalute, kao naprimjer najveća od svih, Bitcoin. Kina, SAD, EU, Rusija… ne gledaju na kriptovalute baš blagonaklono. Zašto i bi? Ne mogu se kontrolisati, ne mogu se pratiti…

A šta bi tek mnogi od njih u ovom ratu dali da znaju ko je Satoshi Nakamoto?Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare