BHDoktor

Šta jede majka Elona Muska koja je u 74. u odličnoj formi

Ako ime Maye Musk zvuči poznato, to bi moglo biti zato što je skoro krasila naslovnicu cijenjenog izdanja kupaćih kostima Sports Illustrateda sa 74 godine – najstarija žena koja je to ikada učinila. Ili bi to moglo biti zato što je njen sin jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i kupio je Twitter.

Da, supermodel Maye Musk je također majka Elona Maska i možda ste je vidjeli kako šeta crvenim tepihom sa svojim sinom na Met Gali.

Ali Maye Musk je mnogo više od Elonove majke – ona je model već 50 godina i takođe je licencirana dijetetičarka i nutricionistkinja sa dvije magistarske diplome iz oblasti dijetetike. Napisala je knjigu o starenju koja se promišljeno zove ‘Žena pravi plan: savjeti za avanturu, ljepotu i uspjeh tokom cijelog života i krasila je naslovnice mnogih časopisa.

Dakle, šta ova inteligentna, staložena i zapanjujuća žena jede svaki dan da bi nastavila da oduševljava svijet sa 74 godine? Evo pogleda na stvarnu ishranu Maye Musk i njenog najboljeg savjeta za zdrav način života.

Maye ne veruje u preskakanje obroka jer to dovodi do pada energije. „Jedite redovno, planirajte obroke i ne jedite brzu hranu“, rekla je u jednom intervjuu.

Osim toga, ona je veliki zagovornik planiranja obroka, „Imala sam praksu 45 godina — stalno sam se viđala sa ljudima. I natjerala sam ih da planiraju svoje obroke. Jer ako ne planiraš, točkovi otpadaju“.

„Volim hljeb, to je jedna od mojih omiljenih namirnica“, otkrila je za Harper’s BAZAAR. Ona traži svjež, domaći hljeb od cijelog zrna pšenice, a zatim ima malo putera i uz kajganu, sa paradajzom i gljivama. „Nikad ne preskačem doručak jer sam inače gladna do 10 sati i poješću sve što mi se nađe na vidiku“, kaže ona. Ona preporučuje da jedete manju večeru kako biste ujutru bili gladni.

Ručak je obično salata punjena raznim povrćem, kaže ona u videu. Njena salata bi mogla uključivati salatu, šargarepu, mladi luk, paradajz, luk i slanutak.

„Volim mnogo graha i graška. To je moja omiljena hrana“, kaže ona.

Kada izađe na večeru, obično naručuje biftek ili ribu, ali ona to rasteže da traje. Ova taktika je djelimično zato što je ona samoproglašena loša kuharica, a djelimično zato što su porcije u restoranima jednostavno prevelike. „Obično su porcije prevelike, jer je to Amerika, pa ću onda dvije trećine ponijeti kući sa sobom i onda trećinu sutradan, pa sutradan. Pa opet, ne moram da kuham, samo moram da spremim povrće.“

Ali ne voli slatka pića jer nemaju vlakna, a ni cijeđeno voće.

„Recimo da popijete čašu soka od pomorandže“, kaže ona, „to su tri pomorandže. Ako bih vam rekla da pojedete tri narandže, bili biste jako siti, ali ako popijete šolju soka od pomorandže, ne razmišljate o tome kao o kalorijama ili hrani.“Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare