Sport

Šta očekujemo od fudbalskih “Zmajeva” u 2022. godini: Nema više kafana i provoda, vrijeme je da saznamo koja je uloga Peteva

Iza nas je (o)tužna fudbalska godina, u kojoj su nas potresale čak i za bh. iščašene, do kraja snižene kriterije (“dobro je, samo nek ne puca”) nezapamćene sudačke lakrdije na domaćim terenima, ali i rezultatski debakl A-reprezentacije na međunarodnoj sceni.

I nikako da zaključimo šta izaziva veći bijes i ogorčenje.

Šta je gore

Da li to što ljudi u crnom mogu bukvalno mogu raditi šta hoće, a da ne dobiju ni prijekoran pogled, a kamoli nešto više svojih nadređenih, ili to što nam niko do danas nije objasnio, prvo, zašto je Ivaylo Petev uopće postao, a zatim zašto je i dalje selektor nakon najgorih kvalifikacija reprezentacije Bosne i Hercegovine (jedna pobjeda u osam utakmica)?

Umjesto odgovora na ova pitanja, bolje je bilo pažnju javnosti, u maniru “rasnih” političara, skrenuti na drugu stranu i famozni snimak Miralema Pjanića iz noćnog provoda.

PROČITAJTE  Petev objavio spisak, nekoliko povratnika u reprezentaciju BiH za predstojeće susrete u Ligi nacija

Ko biva, bivši veznjak Barcelone i Juventusa i njegov izlazak, snimljen ko zna gdje i ko zna kad, ali vremenski vješto tempiran, krivi su za to što smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo završili sa tragičnom jednom pobjedom!?

Petev: Nikad gore kvalifikacije (Foto: FENA)

I u tom sveopćem sivilu i čemeru, iskočio je jedan zaista ljudski i patriotski gest ljudine Ibrahima Šehića.

Mada mu to nije ni zadatak niti je direktno prozvan, a još manje dužan da bilo kome polaže račune, bivši golman Želje osjetio je potrebu da poslije posljednje reprezentativne utakmice u Zenici stane pred navijače i kaže:

“Napravit ćemo pravilnik i ko god bude uradio ijedan korak pogrešno mi ćemo ga dovesti pred vas pa ćemo ga zajedno kazniti.

Nema više izlazaka, nema više ni kafa, mame svoje nećemo gledati dok god ne vratimo reprezentaciju na pravi put i to vam obećavamo”, rekao je Šehić, pokazujući da je svjestan koliko ova reprezentacija i sve u vezi s njom utječe na narod željan bilo kakve radosti.

PROČITAJTE  Petev otkrio da je miljenik bh. navijača završio reprezentativnu karijeru

Slijedi Liga nacija

Spašavao je tako golman “Zmajeva” obraz onih “iznad sebe”, kako u reprezentaciji, tako i u foteljama, mada je upitno da li ga uopće i imaju…

Šehić: Spašavao obraz drugih

Inače, “Zmajeve” u 2022. godini očekuje novi ciklus Lige nacija, a prvi meč 4. juna na gostovanju kod Finske u drugoj po snazi, Ligi B. Možda kroz te utakmice napokon saznamo koja je uloga i zadatak selektora Peteva.

Odlazak na neko veliko takmičenja vjerovatno nije, jer je nakon debakla u proteklim kvalifikacijama izostala bilo kakva reakcija njegovih šefova… A šta jeste, možemo samo nagađati.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare