Zdravlje

Šta se može dogoditi vašem tijelu ako jedete previše mesa?

Svako toliko vam neki liječnik ili nutricionost savjetuje da ne jedete previše mesa, neki pak savjetuju da ga treba jesti, a ima i onih koji zagovaraju potpuno izbacivanje iz prehrane. 

No, svi su oni složni oko jednoga, a to je da previše mesa nikako nije dobro za vaš organizam. A evo nekih problema koje vam može uzrokovati prekomjereno jedenje mesa.

Prekomjeran unos mesa može vam izazvati umor. Meso obiluje proteinima koji nam daju energiju i nakon konzumacije biste trebali imati energije, no, kvaka je u tome što vam procesuirano meso, prema mnogim studijama, utječe na psihički umor i nema iste nutritivne vrijednosti.

Nadalje, pretjerana konzumacija mesa može vas učiniti boležljivima. Meso ne sadrži vitamine, posebice ne vitamin C koji je najvažniji za naš imunitet, a konzumirate li previše mesa, automatski može značiti da konzumirate manje povrća i voća koje je esencijalno za vaše zdravlje i imunitet.

Loše za srce

Možete razviti i ozbiljne probleme s probavom. Ako vam se prehrana sastoji pretežito od mesa, to znači da ne unosite vlakna koja se nalaze u voću, povrću i cjelovitim žitaricama, a možete si uzrokovati zatvor ili bolno pražnjenje crijeva.

Pretjeranim konzumiranjem mesa možete naštetiti i svom srcu. Vlakna koja nećete dobiti unosom mesa omogućuju tijelu da apsorbira holesterol i štiti vam srce. Ako jedete meso ili još gore prerađeno meso i izbjegavate ostale zdrave namirnice, srce bi vam moglo biti ozbiljno ugroženo. Te su vrste mesa nakrcane zasićenim masnoćama i stvaraju loš holesterol.

Možete dobiti i bubrežne kamence jer većom konzumacijo crvenog i bijelog mesa unosite i veću količinu dušika, koji u organizmu stvara kalcij koji se zatim pokušava izbaciti kroz bubrege i tada se mogu javiti kamenci koji su jako bolni i kaktada zahtjevaju hospitalizaciju.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare