Politika

Šta se zapravo sinoć desilo na KCUS-u?

KCUS, nedostatak citostatika

Klinični centar Univerziteta u Sarajevu objavio je danas saopćenje u kojem kažu da dr. Dželaludin Junuzović nije smijenjen s pozicije direktora hirurških disciplina KCUS-a, nego da mu je istekao mandat.

Raport je sinoć objavio da je dr. Junuzović smijenjen zbog pobune hirurga i katastrofalnog stanja na hirurgiji, a za šta je zaslužan upravo dr. Junuzović.

Kako je direktora Sebije Izetbegović suočena s dodatnim otkazima i prijetnjama novih, Izetbegović je odlučila riješiti se svog odanog i omiljenog kadra zarad opstanka hirurgije.

Šta se zapravo desilo?

Naime, dolaskom Sebije Izetbegović na čelo KCUS-a dr. Junuzović je i napredovao.

Bio je zadužen za najgore poslove koje treba izvršavati po naredbi direktorice Izetbegović.

Iako je bio blizu ispunjavanja uvjeta za penziju, Izetbegović ga je postavila za šefa. Nakon što je i zvanično stekao uvjete za penziju, on je nastavio izvršavati isti posao, a direktorica Izetbegović mu je dala ugovor o djelu koji traje do kraja godine.

Kako se produžavalo njegovo šefovanje tako je raslo i nezadovoljstvo doktora na KCUS-u. I to je bio prvi razlog da se bira novi šef.

Drugi razlog je sljedeći: iako ugovor o djelu dr. Junuzovića traje do kraja godine, on je sklonjen, jer po zakonu, kao čovjek koji je stekao uvjete za penziju ne može obavljati niti jednu rukovodeću funkciju. A prema nekim informacijama, inspekcije su već obilazile KCUS.