Vijesti

Šta spremaju SDS i PDP: Sve aktivnosti su usmjerene ka jednom cilju – srušiti Vladu RS prije izbora

Predstavnici SDS-a i PDP-a održali su sastanak na kojem je, između ostalog, zaključeno da je saradnja dvije strankje dobra i da je dala pozitivne rezultate. Zbog toga će se ona i nastaviti.

“Našu saradnju ćemo intenzivirati tokom ove godine s ciljem pobjeda na Općim izborima 2022. godine”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On je istakao kako su promjene u Banjoj Luci i Bijeljini dobre, ali da su takve potrebne cijeloj RS.

Šarović je istakao kako je fokus ipak bila promjene vlastu u RS.

“Fokus danapnjeg sastanka je bila politička situacija u RS i mogućnost promjene vlasti za koju smo ocijenili da je slaba i da je neophodna promjena. Svoje aktivnosti smo usmjerili u tom pravcu i stvarat ćemo priliku za promjenu skupštinske većine i Vlade RS, odnosno promjenu vlasti i prije 2022. ghodine”, rekao je Šarović.

PROČITAJTE  Emir objavio 17 šaljivih načina 'podjele' i 'pomirio' Bosnu i Hercegovinu: Gdje su najbolje žene i šta jedete uz ćevape

On je dodao da će SDS i PDP tražiti partnere i u drugim strankama, kao što je DNS, ali i druge jer, kako je rekao, ima dovoljno onih koje vide nepohodnost za promjenu u RS.

On je i državnu vlast ocijenio kao n najgoru ikada te je najavio da će aktivnosti biti usmjerene i u pravcu promjene vlasti na tom nivou.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da su PDP i SDS iskreni sagovornici i partneri koji žele dobro RS.

“Efekti rada Vlade RS, ali i Vijeća ministara BiH su izuzetno loši. Nastavlja se sveopšte zaduživanje, dok se zloupotreba javnih resursa, povećanje privilegija vladajućoj eliti, nepotizam i javna korupcija i dalje sveprisutni”, rekao je Borenović.

PROČITAJTE  U second hand shopu u Mostaru rade tri mlade žene s intelektualnim teškoćama u razvoju. Zejna, Aida i Đana pozivaju građane da kupuju kod njih

On je naveo da su SDS i PDP dogovorili zajednički nastup na izborima 2022. godina i da će imati zajedničke kandidate za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH

Dodao je spremnost da se obave razgovori sa svim strankama, pokretima i pojedincima koji imaju nesporan opozicioni politički angažman i spremnost za promjene u RS i BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare