Šarena planeta

Šta to pliva oko nas? Jeziva stvorenja iz dubina: Ruski ribar privukao pažnju fotografijama bića koja je ulovio

Nekako smo mirnije spavali dok nismo otkrili Twitter profil ribara iz Murmanska, Romana Fedorcova, koji redovito objavljuje fotografije riba koje ulovi. Ono što izvadi iz mora i objavi zaista izgleda zastrašujuće – barem nama koji nismo navikli da ribe izgledaju tako, prenosi Jutarnji list.

Naučili smo se na ribe koje vidimo u akvarijima i moru, ali sve drugo nam je zaista neobično. Pri tome valja dodati kako Roman, jasno, objavljuje samo najčudnija stvorenja koja vidi.

Ribe izbuljenih očiju, neobičnih glava i čudnih dijelova tijela privlače veliku pozornost. Osim toga, Roman na svom Twitteru objavljuje i snimke raznih podvodnih bića, koja su također veoma zanimljiva.

Njegove objave prati gotovo 140 tisuća ljudi, koji se redovno iznenađuju i šokiraju videći da ovaj planet dijelimo sa zaista neobičnim stvorovima.

S druge strane, ljepota je u oku promatrača, tako da to što su te ribe nama jezive ne znači baš ništa. Sigurno smo i mi njima jezivi, pogotovo zato što im donosimo smrt. Osim toga, jasno je kako su oni pripadnicima svoje vrste zacijelo jako lijepi, navodi “Jutarnji”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare