Ekonomija

Stadion na kojem je otvoreno Svjetsko prvenstvo gradila je i bh. kompanija

Svjetsko prvenstvo u fudbalu otvoreno je jučer u Kataru. Svečano otvaranje održano je pred više od 60.000 gledatelja na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru. Mjestu koje je od glavnog grada Dohe udaljeno oko 50 kilometara. Katar je za ovo prvenstvo izgradio niz novih stadiona a ono što je interesantno je da je unjihovoj izgradnji učstvovavala i bh. kompanija, piše Biznisinfo.

Radovi na na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu

Naime, riječ je o firmi VS Trend iz Bihaća koja je na stadionu Al Bayt bila zadužena za kompletne radove na ventilaciji, instalacijama i protoku vode na stadionu. Ukratko svemu onome što je bitno kako bi stadion kao objekat mogao funkcionisati.

Stadion Al Bayt u Kataru

Stadion je vrijedan 770 miliona eura.

Bh. kompanija angažovala 250 radnika na ovom projektu

“Ukupno je oko 250 radnika angažovano na ovom projektu. Trenutno ih je na gradilištu oko 200. U pitanju su radnici iz cijele Bosne i Hercegovine” – kazao je ranije za BiznisInfo direktor kompanije Sabahudin Blažević.

Stadion Al Bayt najavljen je kao objekat koji ne samo da će zadovoljiti sve kriterije FIFA-e, već će postaviti nove standarde održivosti energije i zaštite okoline. Zahvaljujući primjeni najnovijih GSAS i LEED standarda, fudbalski mečevi moći će se igrati na umjerenim temperaturama čak i po ljetnim vrućinama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare