Sport

Stadion Tušanj dobija najsavremeniji travnati teren, vrijednost projekta oko 1.150.000 eura

U gradskoj upravi Tuzle održan sastanak sa Nogometnim savezom BiH o projektu rekonstrukcije terena stadiona Tušanj. Gradonačelnik Tuzle, sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH, Nihadom Hodžićem, direktorom sektora za administraciju i Azmirom Husićem, članom Izvršnog odbora NSBiH, te predstavnicima Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla, piše Tuzlanski.

Tema sastanka je bila planska izgradnja/rekonstrukcija Gradskog stadiona Tušanj, u okviru projekta Nogometnog saveza BiH, koji za cilj ima rekonstrukciju glavnih stadiona u Bosni i Hercegovini.

Naime, kako bi stanje nogometnih terena podigli na zadovoljavajući nivo, Nogometni savez BiH osmislio je Projekat potpune rekonstrukcije glavnih terena Premijer lige u narednom četvorogodišnjem periodu.

Prema riječima Nihada Hodžića, predstavnika NSBiH, projekat je i usmeno verifikovam od strane UEFA-e. Vrijednost projekta je oko 2 miliona i 300.000 KM uz učešće lokalne zajednice od oko 25 %, istaknuto je na sastanku održanom u kabinetu gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića.

PROČITAJTE  Velež ostao bez pobjede: Zilčić u sudačkoj nadoknadi donio bod Slobodi

Gradonačelnik Imamović se zahvalio Nogometnom savezu BiH što je u prioritete stavio stadione u Tuzli, Mostaru i Banjaluci.

„Posebno mi je važno što je u prioritetu Tuzla, jer na našem stadionu igraju dva premijerligaša. U objekat koji je vlasništvo Grada, Nogometni savez će investirati preko milion eura, uz učešće Grada od oko 25%. Mislim da je vrijeme da teren bude po najsavremenijim evropskim i svjejtskim standardima, a onda ćemo dalje investirati u postojeće tribine i, eventualno, u novu tribinu. Dug je put pred nama, radi se o velikom novcu i odredićemo red koraka, zajedno sa Gradskim vijećem Tuzla“, rekao je gradonačelnik.

Ovim projektom obuhvaćeno je 12 stadiona u BiH, među kojima je i Gradski stadion Tušanj, čija rekonstrukcija zajedno sa stadionima u Mostaru i Banjaluci bi trebala početi u proljeće 2022. godine. Između ostalog, bit će primjenjena ugradnja najsavremenijeg hibridnog sistema travnate podloge.

PROČITAJTE  Borac novim trijumfom preskočio Sarajevo na tabeli

Također je planirana ugradnja električnog grijanja terena za funkcionisanje terena u zimskim uslovima, te nabavka opreme za održavanje terena.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare