Vijesti

Stanić: RS istu oprema nabavljala po duplo višoj cijeni nego u Srbiji, a onda od Beograda traži pomoć

Nabavka opreme koja je građane Republike Srpske zadnjeg dana vanrednog stanja koštala 403 hiljade KM u Srbiji košta 180 hiljada KM, istakao je Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.

“Nakon što smo saznali da je u istom danu kad je ukinuto vanredno stanje premijer Višković za bolnicu Srbija od Puteva Srpske naručio nabavku digitalnog RTG aparata Topaz 32 i ultrazvučnog uređaja sa tri sonde Hitachi F37 u iznosu od 403 hiljade KM danas novi šok – ista oprema u Srbiji košta 180 hiljada KM”, kazao je Stanić.

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS je naglasio da je strašno da istu medicinsku opremu nabavljamo po duplo većoj cijeni nego što je ona u Srbiji.

“Apsurd je veći što se javni novac rasipa na skupe nabavke i duple iznose nego u Srbiji dok se od Srbije traži pomoć u vidu nabavke osnovne medicinske opreme – stalaka za infuziju i stetoskopa”, rekao je Stanić.

On je kazao da je posebno indikativno što je svaka nabavka tokom vanrednog stanja urađena direktnom pogodbom sa jednim ponuđačem.

“Kad napišete vrstu i tip opreme koju tražite bez otvorene ponude jasno je da preferirate nekog dobavljača i on može da postavi cijenu koju hoće. U takvoj nabavci samo nedostaje slika aparata i ime firme od koje želite da nabavite”, zaključio je Stanić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare