Vijesti

Stanivuković čestitao Bajram muftiji banjalučkom: U našem gradu svako ima svoje mjesto…

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, čestitao je Bajram svim muslimanima. Stanivuković je posjetio i muftiju banjalučkog Nusreta ef. Abdibegovića.

“Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam Ramazanski bajram, uz želju da ga provedete u zdravlju i sreći, zajedno sa svojom porodicom”, napisao je Stanivuković na svom Facebooku.

Stanivuković je rekao da je ovo prilika da ovaj važan dan obilježi sa muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem, te sa njim porazgovara o važnim temama, te zajedno pošalju poruku da je Banja Luka prijateljski grad.

“Ljepota Banjaluke se ogleda upravo u tom prisustvu različitosti, u tome što pored Ferhadije, koja je istorijski važna za naš grad, možete da vidite i prelijepe pravoslavne hramove, ali i katedralu”, napisao je gradonačelnik Banje Luke.

“U našem gradu svako ima svoje mjesto i tako treba da živimo, da se ophodimo jedni prema drugima i da pomažemo jedni druge, jer tu poruku nam upravo šalje današnji praznik”, istakao je Stanivuković.

Sa muftijom je dogovorio i prvu zvaničnu posjetu Gradskoj upravi, kada će otvoriti mnoge važne teme.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare