Vijesti

Stanivuković i Kordić zajedno sa Benjaminom Karić i njemačkom ministricom Baerbock prošetali Sarajevom

Ministrica vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Annalena Baerbock sastala se danas u sarajevskoj Vijećnici s gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić.

Baerbock i gradonačelnica Karić

Ministrica Baerbock potvrdila je da je Njemačka prijatelj Bosne i Hercegovine i da je oduvijek bila među zemljama koje zagovaraju njen put u Evropsku uniju.

Tokom susreta, razmatrane su i opcije za uspostavljanjem veza Sarajeva sa njemačkim glavnim gradom Berlinom, koje bi diplomatijom gradova dodatno osnažila odnose dviju zemalja.

Gradonačelnica Karić istakla je da je ohrabrena vrlo sadržajnim razgovorom koji je danas u Vijećnici vodila sa ministricom Baerbock.

Stanivuković, Baerbock, Karić i Kordić na Baščaršiji (Foto: Fena)

“Razgovarali smo o turbulentnim političkim vremenima u našoj zemlji koji zahtijevaju krajnje odgovornu i transparentnu vlast, novu mladu generaciju političara koji moraju biti aktivni nosioci promjena u BiH”, istakla je Karić.

Ministrica Baerbock i gradonačelnica Karić su u društvi gradonačelnika Mostara Marija Korića i Banje Luke Draška Stanivukovića, nakon razgovora prošetale Sarajevom te između ostalog, posjetile Kazandžiluk, Baščaršijski trg-Sebilj, Staru pravoslavnu crkvu, Gazi Husrev-begovu džamiju, Stari Jevrejski hram te Katedralu Srca Isusova.

Baerbock se danas, između ostalih, sastala s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, članovima Predsjedništva BiH te visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare