Vijesti

Stanivuković: S Dodikom bih se rukovao samo u jednom slučaju. Inače se pravim da ga ne vidim

Novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković kaže da se ne bi rukovao sa Miloradom Dodikom, kada bi ga sreo na ulici, jer, kako tvrdi “nema potrebe za tim”.

“Pravio bih se da ga ne vidim i ne bi to bilo prvi put. I dosad je bilo takvih susreta, ispred Skupštine ili Palate i uvijek bismo se pravili da jedan drugog ne vidimo. Tako je bivalo i pri susretu sa gospodinom Lukačem i sa gospođom Cvijanović i najbolje je da tako i ostane”, kaže Stanivuković za Srpskainfo.

On tvrdi da je tako “i najbolje, i najbezbolnije”.

“U svim neformalnim prlikama i dalje će biti tako, ne vidim potrebe da se tu nešto mijenja”, kaže Stanvuković.

Dodaje da bi ipak Miloradu Dodiku pružio ruku, “ako bi to bilo u interesu Banjaluke i Republike Srpske”.

“Ako bi bila neka zvanična prilika, ako bi bilo nešto od interesa za Republiku Srpsku, ako bi trebalo da pošaljemo neku poruku svijetu, onda može doći u obzir i rukovanje. Pitali su me i ranije, da li bih sarađivao sa Dodikom, i uvijek sam odgovarao: sa Dodikom ne, ali sa institucijom koju predstavlja da”, navodi Stanivuković.

On dodaje da politika za njega nije pitanje života i smrti, i da se trudi da iskorači iz političkog antagonizma i da bude pragmatičan.

“Ipak, neki prisan odnos sa Dodikom, kao čovjekom, kao poznanikom, uopšte me ne interesuje”, kategoričan je Stanivuković.Povezani postovi: