Stanivuković se naklonio stanivuković govori na obilježavanju 9. januara
Foto: Ringier
Vijesti

Stanivuković se naklonio osnivačima RS: Nema posla, ali ima nas

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obratio se tokom obilježavanja neustavnog dana RS. Stanivuković se naklonio i pozdravio prisutne sa pomoz Bog. Kazao je da je osim gradonačelnika Banje Luke, njegova uloga i to da je član porodice poginulog borca.

“Danas se poklanjam svom stricu, svakom njegovom saborcu i prijatelju. Ovo je za nas dan RS, kada ulicama Banje Luke hodaju oni koji trebaju da hodaju. Svaka ova fotografija je razlog da se mi borimo za RS. Ona jeste živa rana koja nas opominje na ono što jesmo i ono što treba da budemo”, rekao je Stanivuković.

Nismo umanjenica

Citirao je i pjesmu Đorđa Balaševića “Moj deda već dugo ore nebeske njive”.

“Republika Srpska nije i neće biti RS, nikakva umanjenica niti je manji bh. entitet. Za nas je najveća i ne dozvolimo da je neki umanje. Mi nismo mali narod, mi smo veliki narod. Nismo mala zemlja, mi smo velika zemlja.

Naklonio se osnivačima RS

Mi živi moramo pričati priču od više 23.000 hiljade onih koji su dali svoje živote. Ovo je RS natopljena krvlju, odbranjena časno i ponosno. Neka bude kako jeste, ali ne smijemo zaboraviti one koji su je stvarali. Svaki vaš sin, otac, stric, brat znamo da je ponosan na ono što smo radili. 9. januar je dan kada je nastala RS, ali svi ostali 364 dana su dani RS. Danas zbog ovih fotografija nemamo pravo da odlazimo iz RS. Teško je, nema posla ali ima nas. Ako su oni mogli položiti svoje živote, valjda mi u ovom vremenu možemo odvojiti malo rada, vremena i znoja za RS. RS nije slučajna pojava, ona je naš nauk, lekcija u kojoj smo naučili da svaki put kada nismo imali državu i institucije, desile su se naše najveće tragedije. RS je vječna i postojanja. Naučili smo da ne nasjedamo na farse i ideologije, jer kad god smo bili sa nekima drugima, gledali su kako da nas ponize. Važno je da čuvamo nadležnosti i sve ono što jeste RS.

Hvala onim političarima 1992. koji su imali hrabrost da osnuju RS, želim da im se naklonim. Ovaj 31. rođendan RS je obilježen drugačije, prvi su bili oni koji su trebali da budu”, kazao je Stanivuković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare