Stanivuković obrušio na Vladu RS i prijedlog o kažnjavanju neradnika
Politika

Stanivuković se obrušio na prijedlog Vlade RS: Ispali su politički idioti. To je čista obmana

Predsjednik Gradskog odbora PDP i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković poručio je da je “obračun sa neradnicima” još jedna obmana vlasti.

Naime, Vlada RS najavila je otkaze ljudima koji rade u entitetskih institucijama a ne dolaze na posao. Stanivuković je ranije kazao da će sačekati spisak ‘neradnika’.

“A mi se ko fol trebamo iznenaditi, pa reći kako je to dobro. Neko se sjetio nakon 20 godina. To je javna tajna, interesantno da je prvi put o tome neko iz Vlade progovori. Od velikih vladinih reformi uvijek ostane slovo R, a nakon 10 dana ni to slovo R”, rekao je on.

Podsjeća da su vladajući najavili i da nema duplih funkcija, a od toga nije bilo ništa.

“Ostao je Đajić sa dvije funkcije, ministar Bukejlović sa 6, odbornik Topić sa četiri funkcije… Kod njih se dvije funkcije podrazumijevaju odmah u start”, rekao je on.

Obećali provjeru diploma, pa ništa

Dodaje da je obećano i da neće biti ministar onaj ko je već bio dva mandata, pa i od toga nije bilo ništa.

“Obećali su ranije provjeru svih diploma, pa ni od toga ništa. Obećali su i vraćanje nadležnosti pa ništa… Kao da neko samo izađe i kaže javno nešto, eto onako radi reda”, rekao je on.

Kaže da su dva ministra uklonjena iz Vlade, a Đokić bez diolome i dalje ostaje.

Dodaje da ima saosjećanje prema ljudima koji su nesretnim okolnostima učestvovali u saobraćajnim nesrećama, ali pita jesu li principi isti za sve.

“Vlada je uvijek padala na Đokiću. Kad su krenuli s diplomama, stali su na Đokiću, kad su krenuli sa krivičnom odgovornošću – stali na Đokiću. Svaka najava im je laža i paralaža. Imate situaciju i priču otcijepićemo se, u junu, julu, vojska Republike Srpske, vraćanje nadležnosti… Neće doći do poskupljenja – rečeno prije izbora, a sad poskupila struja”, dodao je on.

Kaže da će isti ishod biti i sa ovim obećanjem.

“Čekam tih sedam dana i podnijeću krivične prijave protiv svakog rukovodioca nadređenog, šefovi odsijeka to moraju znati, oni pišu šihte. To su stvari koje se već znaju decenijama. Znaćemo u kojoj ustanovi, ministarstvu taj neradnik radi i ko mu je šef. Krivična prijava zloupotreba položaja”, rekao je on.

Ispali su politički idioti

Stanivuković je izračunao i “troškove” toga što su neki godinama primali platu a nisu dolazili na posao.

“Imate 122 budžetska korisnika ministarstva i ustanove, 60 gubitaša preduzeća, 250 budžetskih korisnika na budžetu. Da je u svakoj toj ustanovi samo jedan neradnik, 250 neradnika svaki mjesec sa platom od 2000, 500.000 KM mjesečno, 24 miliona KM u mandatu Viškovića. Ispali su politički idioti sa ovakvim objavama. To je 120.000 stipendija koje ste mogli isplaćivati, plata, penzija za samo četiri godine, a taj problem po dubini je decenijama”, rekao je Stanivuković.

Naglašava da eventualna čistka “neće ići po tom osnovu, mego će oće po tom ko je radio izbore za njih, ko nije radio”.

Sračunao je da je plata za neradnike koštala 70 miliona KM u četiri godine Vlade Republike Srpske.

“Otvorena je ozbiljna Pandorina kutija, hvala im na tome. Priča o ovome neće završiti danas, a neće ni krivičnim prijavama. Ustrajavali smo na pokretnoj bolnici, kiseoniku. Istrajaćemo i na ovome. Paravan je interesantan”, kaže Stanivuković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare