Politika

Stanivuković: Svakodnevno dobivam poruke od Dodikovih prijatelja

Naredne godine se nastavlja talas promjena, kaže je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. On nije želio da licitira imenima opozicionih kandidata, ali je u pobjedu uvjeren.

“Rekao sam da ćemo pobijediti u Banjaluci i pobijedili smo. Obračunaćemo se sa kriminalom i korupcijom, iskorjenićemo je iz ove države, izgradićemo pravnu državu. Reći ću vam, pobijedićemo naredne godine na izborima u Srpskoj. Imamo tu snagu, imamo tu energiju. Dolazi vrijeme političkog ukrupljavanja”, kazao je Stanivuković i dodao:

“Opoziciju više ne čine samo PDP i SDS. Imamo DNS koji snaži i koji nam se pridružuje. Imamo SPS u Banjaluci. Poštujem što je predsjednik DNS-a Nešić u vrijeme lokalnih izbora rekao onaj stav i koji je rekao da će podržati mene kao kandidata za gradonačelnika.”

SNSD-ova korumpirana vlast postaje politička prošlost, a zbog toga su oni spremni na sve, tvrdi Stanivuković.

“Svakodnevno dobijam pozive od Dodikovih kumova i rođaka da sjednemo na sastanak i da malo zakočim. Dobijam i prijetnje zbog mojih stavova i to je atmosfera u kojoj se ja krećem. Oni su shvatili da ne mogu sa mnom da pregovaraju i da ja neću odustati od svojih principa. Zbog toga je uslijedila politička diskreditacija da bi ja odustao od političke borbe”, rekao je Stanivuković.

On je istrajan u namjeri da se nelegalni ugostiteljski objekti u Banjaluci sruše.

“Teško je reći kada. Brzo. Imamo treći put koji mso pronašli naši pravnici. Bolesno je da se grad bori da vrati zemlju koja je gruntovno, katastarski i na svaki način naša. Mi imamo borbu protiv privatne države. Budite sigurni da ćemo porušiti taj nelegalni objekat. Ne postoji niko ko bi me mogao zaustaviti u tom srpskom inatu i želji za promjenama. Nema tog Radišića, Dodika ili bilo kog državnika. Kocka je bačena.”

Navode pojedinih medija da je novi Vučićev čovjek u Republici Srpskoj, Stanivuković ocjenjuje paušalnim i ne želi da komentariše.

“Mogu zasigurno da kažem da imam kvalitetne odnose sa predsjednikom Vučićem, sa Srbijom i sa gradonačelnikom Beograda. Nakon dugo godina Srbija ima saradnika i sagovornika sa neke druge strane ideja i da to uvažava. To je značajna poruka iz Srbije koju kao takvu cijenimo, vrjednujemo i poštujemo i koja dovoljno govori o procesima. Rukovodstvu Srbije je važna Republika Srpska i da zadrže podršku Srpskoj, ali i političku neutralnost, jer može da pobijedi bilo ko. Važna im je Srpska, a ne neki pojedinac.”

Stanivuković je podvukao da ne želi da se bavi ratnohuškačkom politikom.

“Ne želim da biram narode i pravim neprijatelje, već da i od onih koji su to nekada bili pravim prijatelje i saradnike”, jasan je Stanivuković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare