Svijet

Stanje na graničnom prijelazu Karavanke polako se normalizira

Stanje saobraćaja na slovensko-austrijskom cestovnom graničnom prijelazu kroz tunel Karavanke u popodnevnim se satima nakon višesatnih zastoja polako normalizira, javljaju u nedjelju slovenska policija i saobraćajni servisi.

Zbog strogih kontrola ulazaka na austrijskoj strani tunel se povremeno zatvarao, pa je kolona vozila u jutarnjim satima na slovenskoj strani bila duga i više od deset kilometara uz veliko vrijeme čekanja za ulazak u Austriju.

Prometni servisi javljaju da je u popodnevnim satima kolona kraća od jedan kilometar i da se stanje kao i vrijeme čekanja na prijelaz granice i ulazak u Austriju u skladu s tim znatno smanjilo.

U Slovenskoj pograničnoj policiji navode da nisu bili obaviješteni o tome da je Austrija u subotu donijela odluku da se svi putnici koji su bili u Hrvatskoj, a u tranzitu su kroz Austriju, moraju registrirati kod zdravstvenih vlasti, što je dovelo do zastoja.

Što se tiče stanja na prijelazima na hrvatsko-slovenskoj granici, slovenski prometni servisi javljaju da zastoji nisu tako veliki i da se za ulazak u Sloveniju čeka uobičajeno za ovaj dio godineu i sezone, te da je najduže vrijeme čekanja na prijelazu Grušovje/Macelj – oko jedan sat i 45 minuta.

Veće gužve očekuju se u nastavku popodneva i u večernjim satima, ali i u ponedjeljak, s obzirom da u ponedjeljak u 24 sata nastupa rok do kojega se slovenski turisti moraju vratiti kući kao ne bi morali u 14-dnevni karantin, prenosi Hina.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare