Svijet

Stanje u Brazilu sve teže: Objavljeni snimci groblja gdje ukopavaju žrtve koronavirusa

Brazil je u petak sa registriranih 330.890 osoba zaraženih koronavirusom ‘nadvladao’ Rusiju te je na drugom mjestu, iza SAD-a.

U Brazilu je u petak zabilježen 1.001 smrtni slučaj od koronavirusa, čime se broj ukupno umrlih u toj zemlji povćao na 21.048, objavilo je brazilsko ministarstvo zdravstva.

No, agencija Reuters navodi da je istinski broj i slučajeva i smrti u Brazili vjerovatno veći, jer je ta zemlja pojačala testiranja.

U Sao Paulu, najteže pogođenom gradu, videozapisi iz grada pokazali su redove otvorenih parcela na groblju Formosa, a takve slike i porast oboljelih prate i sve učestalije oštre kritike na račun krajnje desnog predsjednika Jaira Bolsonara zbog postupanja u pandemiji i nastavkom devastacija u amazonskoj prašumi, što dodatno produbljuje političku krizu u Brazilu.

Otkad je počela epidemija, predsjednik Bolsonaro je ‘izgubio’ dva ministra zdravlja, nakon što je vršio pritisak da promoviraju ranu uporabu antimalarijskih lijekova poput klorokina i hidroksiklorokinina.

Otišlo je i nekoliko visokih stručnjaka za javno zdravstvo, a mnogi su zamijenjeni vojnicima, od kojih je general vojske Eduardo Pazuello kao privremeni ministar zdravstva odobrio nove smjernice za širu upotrebu tih lijekova u blažim slučajevima.

Stanje je ozbiljno i u Meksiku iz kojeg također dolaze fotografije masovnih grobnica.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare