Sport

Stevanović je hit, a agent mu je brat bh. legende: Isti je kao kad sam ga odveo u Sevillu

Menadžeri su posljednjih godina postali izuzetno važna karika u svijetu fudbala. Među onim najutjecanijim svakako su Mino Raiola, Jorge Mendes, Fali Ramadani…, a samoj menadžerskoj “kremi” pripada i jedan Bosanac koji već dvije godine s uspjehom radi u Španiji.

U pitanju je Mela Kodro, brat nešto poznatijeg Mehe, koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri realizovao zvučne transfere brojnih fudbalera s područja Balkana i Španije. U prošlosti je bio “impresario” Emiru Spahiću kojeg je doveo u Sevillu, a upravo zahvaljujući njemu u isti klub je 2014. godine došao i Miroslav Stevanović o kojem se danas posebno priča.

I dok spletom okolnosti španska avantura po Stevanovića nije bila najuspješnija, danas žari i pali Švicarskom u dresu Servettea. Sa 13 asistencija postao je ujedno i najbolji asistent na svijetu u ovoj sezoni ispred velikog Thomasa Müllera (Bayern).

Razgovor sa Kodrom smo počeli upravo o Stevanoviću.

– Da, danas svi pričaju o Stevanoviću, ali za mene on nije nikakvo otkriće. Isti je onaj igrač kao i kada sam ga 2014. doveo iz Vojvodine u Sevillu. Ovdje je samo našao nekakvu stabilnost i osjetio podršku od kluba i trenera. Mnogo mi je drago zbog njega, pogotovo jer se radi o sjajnom momku i velikom profesionalcu, kaže Mela Kodro na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Stevanović je u Servette došao još 2017. godine kada se klub takmičio u drugom rangu. Nije tajna da redovito dolaze upiti za njegove usluge.

– On je trenutno hit igrač u Švicarskoj. Kada igraš ovako, logično je i da se drugi klubovi raspituju oko njegovog statusa, ali u ovom trenutku po tom pitanju ne mogu nešto više reći. Ne znam šta će se desiti u ljetnom ili čak zimskom prijelaznom roku. On je ranije imao priliku da realizuje transfer, da zaradi više novca, ali ne trči za tim. Poslije svih dobrih i loših situacija koje su mu se dešavale kroz karijeru, odlučio je da prioritet da priči u kojoj osjeti stabilnost.

Samo po sebi nameće se pitanje zašto nije ostavio veći trag u Španiji. Uz Sevillu, još je boravio u Elcheu i Deportivo Alavesu.

– Pošto živim ovdje i poznajem situaciju, Sevilla je klub koji ima možda i najjači skauting u Španiji i nisu ga sigurno doveli napamet. Gledali su ga u nekoliko navrata i na osnovu dobrih igara doveli. E, sad, niz je faktora zašto na kraju ta njegova španska priča nije bila uspješnija. Kada ideš iz jednog manjeg kluba u Sevillu nije se baš lako snaći, pogotovo jer si došao na mjesto gdje se na pobjedu ide u svakoj utakmici i gdje nemaju vremena za čekanje. Očekivanja su bila maksimalna. Bilo bi dobro da je u Sevillu došao dvije godine kasnije, da je imao neki međukorak, ali ko bi rekao ne takvom klubu, dodaje Kodro.

Osim Stevanovića, briljira i Melin bratić Kenan Kodro koji je za mađarski Fehevar u devet utakmica već zabio osam pogodaka.

– I Kenan je imao turbulentnu karijeru. Igrao je u velikim klubovima, velikim zemljama, ali eto, nikad čovjek ne zna gdje će naći stabilnosti i gdje će se kockice posve poklopiti. Hvala Bogu da se tako dobro snašao u Mađarskoj. Nadam se da će nastaviti u istom ritmu. Odličan je igrač.

Pomno prati sve što se dešava u njegovoj domovini.

– Kad god sam slobodan, trudim se da dođem u BiH, ipak je to moja zemlja. Pratim i reprezentaciju i žao mi je što smo i u ovim kvalifikacijama zabilježili neuspjeh. Kod nas se to uvijek ponavlja. Uvijek krenemo u neku novu priču, pojavi se euforija i onda se završi loše. Šta su razlozi, ne mogu baš ocijeniti jer sam daleko, ali volio bih kada bi se stvari malo promijenile jer ta reprezentacija može sigurno razveseliti narod u BiH. Previše je sivila, zaključuje Kodro na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare